“Arnavutluk’tan ayrılma kararından yalnızca Bulgar siyasetçiler ve muhalefetimiz memnun kaldı”

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, Ohri’de Macar mevkidaşı Viktor Orban ile düzenlediği ortak basın toplantısında “Arnavutluk’tan ayrılma kararından yalnızca Bulgar siyasetçiler ve muhalefetimiz memnun kaldı.” dedi.

Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski bugün Ohri’de Viktor Orban ile düzenlediği basın toplantısında, AB yolunda Makedonya’yı Arnavutluk’tan ayırma kararından üzüntü duyduğunu belirterek, üyeliğin Kopenhag kriterlerinin yerine getirilmesinden kaynaklanacağını umduğunu ifade etti.

Çoğu zaman hayal kırıklığına uğrasak da umudumuzu kaybetmemeli ve hayal kırıklığına uğramanılmaması gerektiğini kaydeden Mickoski, “Bunun gerçekleşmesinden ve Kopenhag kriterlerini yerine getirmenin değil, yeniden ikilileşmenin kurbanı olmamızdan dolayı üzüntü duyuyorum. Evdeki sorunları çözmeye devam edeceğiz. AB’de dostlarımızın olması iyi bir şey ve bu dostlar sesimizi AB’de yaymak istiyor, o dostlardan biri de Viktor Orbán ve son iki gündür burada yaşananlar dostluğun büyük bir sembolünü gösteriyor.” diye konuştu.

Arnavutluk hükümetine müzakerelerin bir an önce tamamlanması ve AB’ye üye olması konusunda başarılar dileyen Mickoski, “Umarım biz de o ailenin bir parçası olabiliriz, o sofrada olabiliriz. Üzülerek söylüyorum ki bu karardan dolayı sadece iki parti memnun kaldı ve bunlar da istisnasız doğu komşumuzun siyasetçileri ve içerideki muhalefetti. AB’den gelen bu mesaj adil değil.” ifadelerini kullandı.

Read Previous

Bakir İzetbegovic BAYKAR’ı ziyaret etti

Read Next

Üsküp Türk Tiyatrosu Müdürlüğü’ne Osman Ali atandı