BDİ: Yanlış politikalar Avrupa geleceğimizi çalıyor

Kuzey Makedonya’da uzun yıllar iktidarda bulunan ve şu an muhalefette yer alan Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ) tarafından yapılan açıklamada, yanlış politikaların ülkenin Avrupa geleceğini çaldığı belirtildi.

BDİ’den yapılan yazılı açıklamada, “Bugün ülkemiz, Avrupa’nın geleceğini hayal eden her vatandaşta derin hayal kırıklığı ve kırgınlık duygularına neden olan acı bir anla karşı karşıyadır. Bu hükümetin anayasal reformları uygulamadaki başarısızlığı nedeniyle Kuzey Makedonya, bugün Avrupa Birliği yolunda Arnavutluk’tan ayrılmış durumda.” ifadelerine yer verildi.

Bu kararın siyasi başarısızlığın doğrudan bir sonucu olduğu kaydedilen açıklamada, “Ancak her şeyden önce, Avrupa’yı yalnızca siyasi bir hedef olarak değil, aynı zamanda derin bir sosyal ve kültürel özlem olarak gören her Kuzey Makedonya vatandaşı için büyük bir adaletsizliktir. Artık Arnavutluk’la ortak bir yolda değiliz ve bu, uzun süredir savunduğumuz bölgesel birlik ve istikrara vurulan bir darbedir.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Demokratik Bütünleşme Birliği’nin, bu başarısızlığın ciddi sonuçlara yol açacağı konusunda defalarca uyarıda bulunduğu hatırlatılan açıklamada, “Anayasal reformların geciktiği her gün, çocuklarımızın Avrupalı ​​geleceği açısından kaybedilen bir gündür. Bu reformların benimsenmemesi, Avrupa ailesinden bir adım uzaklaşmak, izolasyona, bölünmeye ve durgunluğa bir adım daha yaklaşmak demektir.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Kuzey Makedonya Avrupa’dır ve vatandaşları bunu hak ediyor. Yanlış politikaların geleceğimizi elimizden almasına izin vermemeliyiz. Bu bir parti meselesi değil, daha iyi, istikrarlı ve Avrupalı ​​bir geleceğe inanan her aileyi ve her bireyi etkileyen ulusal bir meseledir.” ifadelerine yer verildi.

Read Previous

Orban: Bulgaristan ile mevcut anlaşmazlığın çözümüne yardımcı olmak için buradayız

Read Next

K. Makedonya ve Macaristan İçişleri Bakanları görüştü