Büyükelçi Ulusoy’dan Milletvekili Murat’a ziyaret

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Makedonya Türkleri Hak ve Demokrasi Hareketi’nin Avrupa Cephesi’nden seçilen milletvekili Salih Murat’ı ziyaret etti.

Kuzey Makedonya Meclisi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Görüşmede, iki dost ve kardeş ülke arasındaki karşılıklı işbirliğinin yanı sıra, özellikle ekonomik, eğitim, enerji, turizm ve kültürel alanlarda mevcut ikili işbirliği ve ilişkilerin daha üst düzeyde derinleştirilmesi olasılığı ele alındı.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Milletvekili Murat, Türk toplumu mensuplarının ana diliyle eğitim alanındaki durumları, adil ve yeterli temsil ilkesi açısından durum, Türkçenin resmi kullanımı ve zorlukları, kültürel ve tarihi miras konularında bilgi verdi.

Söz konusu zorlukların daha iyi hukuki çözümlerle aşılması ve devlet yetkililerinin toplulukların anayasal haklarını hayata geçirmeye ve Türk toplumunu sosyal yaşamın her alanına entegre etmeye hazır olmaları doğrultusunda faaliyetlerini sundu.”

Milletvekili Murat, Türkiye’nin bugüne kadar tüm sosyal alanlarda ülkemize verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, bunu gelecekte de sürdürme arzusunu dile getirdi.

Read Previous

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda son 24 saatte 28 kişi hayatını kaybetti

Read Next

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’de Gazze için çağrıda bulunduğu konuşma dünya basınında