Dışişleri Bakanı’ndan AB’ye Kosova’nın üyelik talebini ele alması çağrısı

Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gërvalla, BM Genel Kurulu’nun 79. Oturumu kapsamında New York’ta düzenlenen “Batı Balkanların Dostları” toplantısına katıldı.

Toplantıda söz alan Gërvalla, Rusya ve bölgedeki müttefiklerinin AB’nin genişleme hızını belirlemesine izin verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, Kosova’nın AB’ye başvurusunu desteklemeye davet etti.

Bakan Gërvalla, Batı Balkanlar’daki mevkidaşları önünde yaptığı konuşmada, Kosova Cumhuriyeti’nin AB entegrasyon sürecine bakış açısını aktararak, Kosova’nın, hukukun üstünlüğü ve demokratik standartların yanı sıra ekonomik büyümeye de önem veren, AB ve NATO’ya en büyük vatandaş desteğine sahip bölgede lider ülke olduğunu vurguladı. Bakan Gërvalla, “Batı Balkanların Dostları” grubunu Kosova’nın AB’ye başvurusunu desteklemeye ve özellikle Aralık 2022’deki talebin yerine getirilmesine yardımcı olmaya davet ederek, Rusya ve bölgedeki müttefiklerinin AB’nin genişleme sürecinin  hızını belirlemesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Read Previous

“Almanya, Makedonya’nın kalkınmasında güçlü bir destekçidir”

Read Next

Türkiye dünyada un ihracatında birinci, makarna ihracatında da ikinci sırada