Slovenya’daki Müslümanlar okullarda “domuz etsiz” menü istiyor

Slovenya İslam Birliği, ülke genelindeki ilköğretim okullarında öğrencilere haftada en az bir kez domuz eti servis edildiğine dikkati çekerek, bu okullarda Müslüman öğrencilerin de olduğu dikkate alınarak, menülerin domuz etsiz olması talebinde bulundu.

Domuz eti çıktığı gün öğrencilerin sadece ekmek ve elma yiyebildiklerine dikkati çeken İslam Birliği yetkilileri, ülke genelindeki tüm ilköğretim okullarındaki menüleri incelediklerini ve bazı okullarda haftada iki-üç kez domuz eti servis edildiğini fark ettiklerini ifade etti.

İslam Birliği çatısı altında kurulan çalışma grubunun koordinatörü Ela Poric, okulların menülerinde domuz etinin her geçen gün arttığını belirterek, haftada iki-üç kez domuz eti yemenin sağlıklı beslenme kriterlerine dahi aykırı olduğuna dikkati çekti.

İlgili bakanlık yetkilileri haftada dört gün menüde kırmızı et verilmesi gerektiği uyarısında bulunsalar da okul yönetimleri yetersiz maddi imkanlar nedeniyle herkesin talebinin karşılanmasının beklenemeyeceğini savunuyor.

Okul Müdür ve Müdür Yardımcıları Derneği Başkanı Mojca Mihelic, “Kamuoyu şunu iyi bilmelidir ki okullar ve eğitim kurumları restoran ya da gıda kuruluşları değiller. Bizler ne kreşiz ne de mali birer kurum.” ifadelerini kullandı.

Okul yöneticileri, bundan sonra menülerin velilere önceden gönderileceğini ve domuz eti olan günlerde söz konusu ailelerin erkenden alternatif çözüm bulabileceğini de ifade etti.

BalkanNews

Read Previous

Türkiye’nin yılın 8 ayında ağırladığı ziyaretçi sayısı 40 milyonu aştı

Read Next

“Almanya, Makedonya’nın kalkınmasında güçlü bir destekçidir”