Tripunovski: Makedonya, Tarım Bakanlarının 18. Yıllık Çalışma Toplantısına ev sahipliği yapıyor

Kuzey Makedonya Tarım, Orman ve Su Yönetimi Bakanı Cvetan Tripunovski, Makedonya’nın Tarım Bakanlarının 18. Yıllık Çalışma Toplantısına ev sahipliği yaptığını söyledi.

Tarım, Orman ve Su Yönetimi Bakanı Cvetan Tripunivski, bugün Güneydoğu Avrupa Tarım Bakanları 18. Yıllık Çalışma Toplantısı gibi bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın kendisi için özel bir onur ve büyük bir mutluluk olduğunu belirtti.

Bu bakanlar toplantısının bakanlar olarak birbirimizi tanımamız ve normalde tarım, kırsal kalkınma ve ötesiyle ilgili görüş, fikir ve konu alışverişinde bulunmamız için mükemmel bir fırsat sağladığını kaydeden Tripunovski, “Bugün, pek çok duruma pratik olarak çözüm olabilecek başarılı bir deklarasyonun ortaya çıkmasını beklediğim bir tartışmayla başlıyoruz. Gündeme göre bugün birçok önemli konuyu ele alacak, çeşitli yönlerden analizler yapacak, etkinlik sonunda ise ortak bir deklarasyon yayınlanacak olan tartışmalardan genel bir sonuca varılacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu Bildiri ile gıda ve tarımla ilgili malların, hizmetlerin, insanların ve sermayenin serbest dolaşımına ilişkin ikili ve çok taraflı tüm çatışmaların aşılması yönündeki ortak kararlılığımızı bir kez daha teyit edeceklerini belirten Tripunovski, “İlgili tüm konular iyi niyet ve dayanışma ruhuyla ve normalde iyi komşuluk ilişkileriyle çözülecektir.” dedi.

Read Previous

Mickoski: Görev süremin bir yılında belediyelerdeki sermaye projelerine 21 milyar denar yatırım yapıyoruz

Read Next

Devlet kurumlarına elektrikli ve hibrit araçlar da alınacak