K. Makedonya Kültür Bakanı Lyutkov, Zagreb’te

Kuzey Makedonya Kültür ve Turizm Bakanı Zoran Lyutkov, Hırvatistan Turizm ve Spor Bakanı Tonci Glavina ile bugün Zagreb’de ikili görüşme gerçekleştirerek Hırvatistan’a iki günlük çalışma ziyaretine başladı.

İki bakanın dostane ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen görüşmesinde, turizmin geliştirilmesi ve iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Lyutkov, hükümetleri kültür ve turizm alanı da dahil olmak üzere her alanda karşılıklı destek sağlayan iki dost ülke arasındaki mükemmel işbirliğini vurguladı.

Makedon bakan, Hırvat meslektaşına, bu yıldan itibaren turizm segmentini entegre eden Kültür Bakanlığı’nın dönüşümünü sundu ve kültürel turizmin (manastır, spor turizmi ve benzeri) geliştirilmesi yönündeki çalışmalarda öncelikleri vurguladı.

Bakan Lyutkov, ülkemizde turizmi geliştirme isteği ve kaynaklarına sahip olduğumuzu, dünyada turizm alanında önde gelen ülkelerden biri olan Hırvatistan’ın deneyimlerinin bizim için değerli, büyük fayda ve önem taşıdığını vurguladı.

Lyutkov, Hırvat meslektaşına, turizm ve eğitim alanındaki yetkinliğini genişletmesi beklenen Zagreb’deki Makedon Kültür ve Bilgi Merkezi hakkında bilgi verdi.

Toplantıda Hırvat Bakan Glavina, bu önemli alanı etkileyen altı kanunun bulunduğu Hırvatistan’da turizm alanında sistemin işleyiş şeklini ve yönetim çerçevesini anlattı.

Read Previous

Köprü Derneği geleneksel piknik etkinliğini düzenledi

Read Next

Akaryakıt fiyatlarına zam