Milletvekili Murat: Makedonya’da Türklerin dışlanması devam etmekte ve endişe verici

Makedonya Türkleri Hak ve Demokrasi Hareketi’nin Avrupa Cephesi’nden seçilen milletvekili Salih Murat, sosyal medya hesabından “Makedonya’da Türklerin Dışlanması devam etmekte ve endişe verici” başlıklı bir paylaşımda bulundu.

Milletvekili Salih Murat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Makedonya’daki resmi makamlar tarafından Türklerin dışlanması ve marjinalleştirilmesi, kaygı verici bir şekilde devam etmektedir.

Başbakan Hristijan Mickoski ve hükümet ortakları, 24 kişilik Bakanlar Kurulu’nda, 24 kişilik bakan yardımcıları kadrosunda, 24 kişilik devlet müsteşarlıklarında ve yüzlerce üst düzey kurum yöneticiliğinde Türk temsilcilere yer vermemiştir. Mevcutları görevden alınmakta yerlerinin çoğunda maalesef Türkler atanmamaktalar.

Bununla yetinilmeyip, Cumhurbaşkanı’nın gerçekleştirdiği çok sayıda atamada da – Cumhurbaşkanlığı kabinesi, Milli Güvenlik Kurulu, Af Komisyonu, Genelkurmay Başkanlığı, İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve yardımcılığı, Nişan ve Ödüller Komisyonu üyelikleri ve diğer önemli pozisyonlarda – hiçbir Türk görevlendirilmemiştir.

Hükümetin kurulmasının ve Cumhurbaşkanı’nın göreve başlamasının üzerinden 100 gün yaklaşmasına rağmen, yüzlerce üst düzey atama ve seçim her iki kurumda da hiçbir Türk’ün yer almaması, derin üzüntü ve endişe ile karşılanmaktadır.

Bu durumun doğrudan sorumluluğunu, Türkleri temsil etme ehliyetinden yoksun olan başta Senin Makedonya koalisyonunda yer alan TMBH Başkanı Erdoğan Saraç, eski bakan Adnan Kahil’in hareketi, VMRO-DPMNE Türk Milletvekili Mevmet Caferi ve VLEN’in üçüncü bölge milletvekili adayı Şenel Bilal ve bu harekete yer alan diğer Türkler sorumluluk taşımaktadırlar.

Bu kişilerin ve kurumlarının Türk seçmenlerinden aldıkları oyların hakkını ve hesabını vermeleri gerekmektedir. Toplumumuza karşı olan bu duyarsızlıklarından ve sorumluluklarından asla kaçamayacaklardırlar. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.”

Read Previous

XXII. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali Prizren’de gerçekleşti

Read Next

Köprü Derneği geleneksel piknik etkinliğini düzenledi