Kırcaali’de Turizm Bilgi Merkezi açıldı

Belomorski Bulvarı 54, Mladost 2 bloğunda bulunan Kırcaali Turizm Bilgi Merkezi’nin resmi açılışı yapıldı. Belediye Başkanı Erol Mümün yenilenen ofisin kurdelesini kesti.

Törende Belediye Başkan Yardımcıları Veselina Tihomirova ve Daniel Delçev, Avrupa Projeleri ve Turizm Daimi Komitesi Başkanı Daniela Petrova, Turizm Danışma Konseyi temsilcileri ve gönüllüler hazır bulundular.

Başkan Mümün, “Turizm Bilgi Merkezinin açılışı tüm ekip için uzun zamandır beklenen bir olay, çünkü burayı bölgede turizmin gelişmesi için bir anahtar olarak görüyoruz. Turizm Bilgi Merkezine gelen ziyaretçiler, turistik yerler, eko-yollar, tarihi ve kültürel alanlarla ilgili ayrıntılar da dahil olmak üzere çeşitli bilgiler edinebilecekler. Merkezde haritalar ve güzergahlar, yerel etkinlikler ve aktiviteler hakkında tavsiyeler ile konaklama ve yemek yeme konularında bilgiler yer alacaktır. Amacımız Kırcaali ziyaretinizi unutulmaz kılmak için ihtiyacınız olan her şeyi sağlamaktır” dedi. Gönüllüler ve çeşitli kuruluşlarla aktif olarak çalışan Turizm Bilgi Merkezi ekibine teşekkür eden Mümün, girişimlerde ve etkinliklerde aktif olarak yer alan tüm gönüllülere teşekkür etti.

Merkezin açılışının ardından konuklar, turistlerin turistik yerleri ve turistik rotaları keşfetmelerini kolaylaştıracak çeşitli broşürler, haritalar, bilgi materyalleri ve interaktif teknolojiler sunan yenilenmiş ofisi gezdi. Ayrıca pasta ikramı da yapıldı.

Yerinde bilgi almanın yanı sıra, faaliyete geçmesinden bu yana büyük popülerlik kazanan “Kırcaali’yi Ziyaret Edin” platformu aracılığıyla çevrimiçi bilgi almak da mümkündür.

“Kırcaali’yi Ziyaret Edin” platformu, bölgeyi ziyaret etmeyi planlayan herkes için son derece yararlı bilgiler sağlıyor. Turistler, turistik yerler, turistik rotalar, etkinlikler ve aktivitelerin yanı sıra konaklama ve yemek seçenekleri hakkında bilgi arayabilirler. Platform ayrıca faydalı ipuçları ve tavsiyelerin yanı sıra yaklaşan etkinlikler ve girişimlerle ilgili güncellemeler de sunuyor. Buna ek olarak, site birkaç dilde mevcut olup uluslararası ziyaretçiler için kolaylık sağlamaktadır. Visit Kardzhali web sitesine yapılan ziyaretlerde istikrarlı bir artış görüyoruz. Özellikle Perperikon, Kırcaali Barajı ve çeşitli eko-yollar gibi cazibe merkezleri sayesinde bölgeye olan ilgi artıyor. Sadece yurtiçinden değil yurtdışından da turistler aktif turizm fırsatları, kültürel ve tarihi yerler ve etkinlikler hakkında bilgi arıyorlar.

Read Previous

Suzi Çelebi vefatının 500. yılı vesilesiyle Prizren’de anıldı