Suzi Çelebi vefatının 500. yılı vesilesiyle Prizren’de anıldı

Prizren’in büyük şairi ve Osmanlı akıncısı Suzi Çelebi, vefatının 500. yılı vesilesiyle Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde özel bir anma programıyla yad edildi.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, Suzi Çelebi’nin hayatı ve eserlerini konu alan kısa bir belgesel gösterimi yapıldı.

Prziren Yunus emre Enstitüsü sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “ Prizrenli ünlü araştırmacı-yazar ve besteci Sn. Raif Vırmiça’nın kaleme aldığı “Suzi Çelebi: Hayatı, Vakıf Eserleri ve Gazavatnamesi” adlı kitabın tanıtımı yapıldı. Moderatörlüğünü Arnavut asıllı ünlü Türk yazar Münib Engin Noyan’ın üstlendiği etkinlikte, katılımcılar Suzi Çelebi’nin mirasını derinlemesine keşfetme fırsatı buldular.

Programa katılanlar arasında Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Sn. Fikrim Damka, T.C. Prizren Başkonsolosu Sn. Celal Doğan, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Tankçı Albay Sn. Zafer Sağlam, KDTP Milletvekili Fidan Brina Jılta, Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Sn. Ramazan Yılmaz, T.C. Priştine Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri sn. Veysel Erdel ve Din İşleri müşaviri sn. Bünyamin Albayrak yer aldı.

Selamlama konuşmalarında Bakan Damka ve Başkonsolos Doğan, Suzi Çelebi’nin edebi ve tarihi katkılarını anarken, yazar Vırmiça’nın topluma kazandırdığı bu önemli eser için teşekkürlerini ifade ettiler.

Program, kitap takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.” denildi.

Kosovaport

Read Previous

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’deki Türkevi girişinde sevgi gösterileriyle karşılandı

Read Next

Kırcaali’de Turizm Bilgi Merkezi açıldı