Arnavutluk’ta belediye başkanı Veliaj’a istifa çağrıları sürüyor

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da, yolsuzluk iddiaları nedeniyle Belediye Başkanı Veliaj’a karşı protestolar sürüyor.

Arnavutluk’ta Protesto Galibiyeti

Arnavutluk’un başkenti Tiran‘da yolsuzluk iddialarına karşı düzenlenen protestolar devam ediyor. 26. kez bir araya gelen kalabalık, Belediye Başkanı Erion Veliaj‘ın istifasını talep etti.

Protestolara Katılım Yoğun

Muhalefet partileri olan Demokratik Parti (DP) ve Özgürlük Partisi (PL) ile sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği protestoda, katılımcılar Tiran Belediyesi önünde toplandı.

Duyurulan Mesajlar

Tiran Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı ve DP temsilcisi Dorjan Teliti, kalabalığa hitaben “Güçlü duracağız çünkü Tiran vatandaşlarının, özgür vatandaşların istediği bu. Kamu yararını savunmak için ayağa kalkacağız. Kamu yararı her şeyin üstündedir ve misyonumuzu asla unutmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Eski DP Milletvekili Belind Kelliçi de konuşmasında, vatandaşları eylemlerine devam etmeye çağırdı ve “Vatandaşlarımızı DP için yapılmayan, Tiran ve Arnavutluk için yapılan bu protestoya katılmaya davet ediyorum. Haftaya tekrar toplanacağız, geri adım atmayacağız.” dedi.

Barışçıl Ortamda Sona Erdi

Onlarca polis memurunun görev aldığı protesto, gerginlik olmadan sona erdi. Protestocular, Veliaj’ın istifasının yanı sıra belediyedeki yolsuzlukların kınanmasını ve duyurulmasını talep etti.

Protestolar, mart sonunda eski belediye yetkililerinin yolsuzluk suçlamalarıyla gözaltına alınmasının ardından başlamıştı. Önceki eylemlerde zaman zaman göstericilerle polis arasında arbede yaşanmıştı, ancak bu sefer her şey barışçıl bir şekilde gerçekleşti.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da belediyedeki yolsuzluk iddialarına yönelik protestolar sürerken, Belediye Başkanı Erion Veliaj’a görevinden istifa etmesi çağrısı yapıldı. Muhalefetteki Arnavutluk Demokratik Partisi (PD) ve Özgürlük Partisinin (PL) yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla 26. kez düzenlenen protestoya katılanlar Tiran Belediyesi’nin önünde toplandı.

Read Previous

İsrail son 24 saatte Gazze’de 44 kişiyi öldürdü

Read Next

Anadolu Efes hazırlık maçında Partizan’ı mağlup etti