“Süper Okullar Projesi” ile 15 liseden öğrenciler Batı Balkanlar’daki partner okul öğrencileriyle arkadaş olacak

Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanlığı “Süper Okullar Projesi” ile 15 liseden öğrencilerin Batı Balkanlar’daki partner okul öğrencileriyle arkadaş olacağını açıkladı.

Makedonya’daki on beş ortaokul, bölgedeki ortak okullarıyla birlikte Batı Balkanlar için Süper Okul Değişim Projesi’nin yeni döngüsünün uygulanmasına katılıyor.

Bu öğretim yılı için ödül alan projelerin sunulduğu etkinliğin katılımcılarını karşılayan Eğitim ve Bilim Bakanı Vesna Yanevska, bölgedeki ortaöğretim kurumları arasında güçlü bağların yaratılmasının gençler arasındaki asil birliktelik fikrini teşvik ettiğini söyledi, önyargılarını yıkıp yerine güveni koymalarını ve kendilerinden farklı olanlarla ortaklık kurmalarını teşvik eder.

Biz yetişkinlerin çocuklara ve gençlere yaşam için sunduğu dünyanın güven, dostluk, birlik ve eşitlikle yeterince dolu olduğundan emin olmadığını söyleyen Yanevska, “İşte bu yüzden bu 15 proje, gençlerin farklılıklarına rağmen nasıl bağlantı kuracaklarını ve zorluklardan nasıl işbirliği fırsatları yaratacaklarını bildiklerini açıkça gösteriyor.” dedi.

Süper okul değişim programı, Avrupa Birliği ve Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından ortak finanse ediliyor ve Alman Uluslararası İşbirliği Topluluğu GIZ Gençlik İşbirliği Bölge Ofisi RYCO tarafından uygulanıyor.

Read Previous

Kosova Eğitim Bakanı Nagavci: Önceliğimiz eğitimin kalitesini yükseltmek

Read Next

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyiz