Cumhurbaşkanı Davkova, Uluslararası Göç Örgütü Avrupa ve Orta Asya bölge müdürü Aleksoski’yi kabul etti

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova, Uluslararası Göç Örgütü Avrupa ve Orta Asya bölge müdürü Dragan Aleksoski’yi kabul etti.

Toplantıda, Makedonya kurumlarının Uluslararası Göç Örgütü ile iş birliği ve bunun derinleştirilmesi olanakları, göç politikasında öncelik verilmesi gereken alanlar, örgütün ülkemiz için planlanan girişim ve faaliyetleri ele alındı.

Uluslararası Göç Örgütü’nün 1999’da başlayan sürekli bağlılığı ve desteği için şükranlarını ifade eden Başkan Siljanovska Davkova, göç yönetimi, sınır kontrolü ve hassas gruplara destek konularında kapasite geliştirme konusunda karşılıklı ortaklığı sürdürmeye hazır olduğunu ifade etti.

Toplantıda, göçmenlerin entegrasyonunu kolaylaştıran ve ulusal kalkınmaya katkılarını artıran işçi göçü programlarına ilişkin işbirliğinin sürdürülmesi imkanları ile sağlık hizmetleri sunumu alanında işbirliğinin güçlendirilmesi imkanları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu doğrultuda, iklim göçü risklerinin azaltılmasına ve iklim değişikliğinin neden olduğu göçün yönetilmesine yönelik sürdürülebilir stratejiler planı üzerinde işbirliğine ilgi de dile getirildi.

Toplantıda cumhurbaşkanına ayrıca Uluslararası Göç Örgütü’nün şiddet içeren aşırıcılığın önlenmesindeki rolü ve geri dönen yabancı terörist savaşçılar ve ailelerinin yeniden entegrasyonu ve rehabilitasyonuna yönelik programlar hakkında bilgi verildi.

Read Previous

Dışişleri Bakanı Mucunski Brüksel’e çalışma ziyaretinde bulunuyor

Read Next

Lübnan’da çağrı cihazlarının patlatılması yerli ve milli ürünlerin önemini ortaya koydu