Lyutkov: Kültür alanındaki inovasyonu destekleyeceğiz

Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Zoran Lyutkov, kültür alanındaki inovasyonu destekleyeceklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Zoran Lyutkov, bugün İştip “Goce Delçev” Üniversitesi Turizm ve İşletme Lojistiği Fakültesi tarafından Makedonya Mücadelesi Müzesi’nde düzenlenen “Kültürel ve yaratıcı endüstriler: turizm, kültürel miras ve ekonomi için bir zorluk” konferansında bir konuşma gerçekleştirdi.

Konferansın organizasyonunu kutlayan Lyutkov, kültürel, turistik ve ekonomik alanların geliştirilmesi ve tanıtılmasına yönelik çabalarımızı ve isteklerimizi tek bir yerde birleştiren son derece önemli ve güncel bir konunun tartışıldığını söyledi.

Kültürel ve yaratıcı endüstrilere değinen Bakan Lyutkov, bunların benzersizliği ve potansiyeliyle ekonominin güçlü bir itici gücü olabileceğini belirtti.

Bu alana yatırım yapmanın ekonomik kalkınmanın teşvik edilmesine, yeni istihdam fırsatlarına ve kültürel ortamımızın küresel itibarının artmasına katkıda bulunacağını kaydeden Lyutkov, “Yaratıcı sektör yalnızca benzersiz ürün ve hizmetler üretmekle kalmıyor, aynı zamanda turizm, konaklama ve perakende sektörünün büyümesine de yön veriyor.” dedi.

Read Previous

Ergin Ataman: (Panathinaikos-Maccabi maçındaki pankart) Tepkimi en sert şekilde gösterdim

Read Next

Cumhurbaşkanı Siljanovska Davkova, Yunanistan Büyükelçisi Philippidou’yu kabul etti