Prof. Dr. Mehmet Görmez: Balkanlardaki Müslümanlar azınlık değil “çok”tur

Türkiye Diyanet İşleri Eski Başkanı ve İslam Düşünce Enstitüsü (İDE) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te “Balkanlar, Gelecek Tasavvurumuz ve Gençlik” konulu konferansı verdi.

TİMEBALKAN

Üsküp’te faaliyet gösteren Köprü ve Ensar dernekleri tarafından düzenlenen konferansa Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Genel Başkanı Tahsin İbrahim, Köprü Derneği Başkanı Hüsrev Emin, Ensar Derneği Başkanı Süleyman Baki, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İDE Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, konferans öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Balkan coğrafyasının taşıdığı tarihi değeri ve kültürel değeri insanlığa katkısı üzerine bir konuşma yapacağını söyledi.

Kendi çalışma alanı olarak aynı zamanda gençliğin sorunları üzerine durmaya çalıştığını kaydeden Görmez, “Bu yeni sorulara ilim adamlarının vermesi gereken cevaplar üzerinde durmaya çalışıyorum. Bugün üzerinde duracağım konu ise gelecek tasavvuru. Çünkü büyük bir karamsarlık var. Hem iktisadi krizler hem kültürel, ahlaki krizler insanoğlunda büyük bir umutsuzluk meydana getiriyor. Bu umutsuzluğun sebepleri üzerinde durmaya çalışıyorum.” diye konuştu.

Gelecek ve gençlik kavramları üzerinde durduğunu belirten Görmez, “Gelecekteki tasavvurumuzu yeniden kazanmak için bilhassa gençlik ve gençliğin gelecek tasavvuru yeniden inşaat etmek için üzerimizde düşen vazifeler üzerinde durmaya çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

Balkan Müslümanlarının muhabbet ve gönül nöbetinde olduklarının altını çizen Görmez, “Balkanlarda yaşayan Müslümanlar azınlık değildir. Belki çoğunluk da değildir ancak “Çok”tur.” dedi.

Ensar Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Baki de Üsküp’te, tarihi şehirde Ensar Derneği ve Köprü Derneği iş birliğinde programlarımız içerisinde yılda birkaç defa gerçekleştirdiğimiz konferans ve paneller yer aldığını söyledi.

Bu kapsamda önemli bir ilim adamını misafir ettiklerini ifade eden Baki, “Bu akşam Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri eski başkanı değerli Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamız bir program vesilesi ile burada bulunuyor. Konferansımızın konusu Balkanlar, Gelecek Tasavvuru ve Gençlik. Başta gençlerimiz olmak üzere hocamızın bu akşam Balkanlardaki Müslümanların, toplumların geleceği hakkında tasavvurun oluşturulması ve bu oluşturulurken nelere dikkat edilmesi gerekiyor bu noktada bu konferansımızı gerçekleştiriyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Programın sonunda Ensar Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Baki ve Köprü Derneği Başkanı Hüsrev Emin, İDE Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e birer hediye takdiminde bulundu.

Read Previous

Netanyahu’nun yolsuzluk davasıyla ilgili soruşturmaları yürüten ekibin başkanı istifa etti

Read Next

Filistin, İspanya’daki “Filistin” toplantısında kabul edilen bildiriden memnun