TİKA’dan Bosna Hersek’teki doktorlara anesteziyoloji sertifikası

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bosna Hersek’te anesteziyoloji eğitimi alan doktorlara sertifikalarını takdim etti.

Eğitim Programı Hakkında

TİKA’nın Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD), Sırp Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Federasyon Tabipler Odası işbirliğiyle düzenlediği 3 günlük eğitim programına 70 Bosna Hersekli doktor katılarak, önemli bilgiler edindi.

Sertifika Töreni ve Değerlendirmeler

Programın tamamlanmasının ardından Saraybosna Üniversitesi Sağlık Merkezi‘nde gerçekleştirilen sertifika töreninde, TARD Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Erdem, 13 uzman instruktörün eğitim süresince çeşitli kurslar düzenlediğini ve etkinin çok olumlu olduğunu ifade etti.

Erdem, Türkiye’nin anesteziyoloji alanındaki gelişmişliğini vurgulayarak, tecrübelerini Bosna Hersekli meslektaşlarıyla paylaşmanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Doktorların Gözünden Eğitim Süreci

Eğitimi tamamlayan doktorlardan Lejla Dedic Simendic, Türkiye’den pek çok meslektaşıyla tanışma fırsatı bulduğunu, eğitimin mükemmel geçtiğini kaydetti.

Bir diğer doktor Lejla Hrustic ise, eğitimdeki bilgileri uygulamaya başladığını ve özellikle düşük akımlı anestezi konulu kursun kendisi üzerinde büyük bir etki yarattığını belirtti.

Sertifika Törenine Katılım

Sertifika törenine TİKA Saraybosna Koordinatörü Erdinç Işık da katılarak sürece katkıda bulunan tüm katılımcıları tebrik etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bosna Hersek'teki doktorlara...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bosna Hersek’teki doktorlara yönelik düzenlenen anesteziyoloji eğitimini tamamlayanlara sertifikaları takdim edildi. TİKA’nın Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD), Bosna Hersek’in iki entitesinden biri olan Sırp Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, diğer entite Bosna Hersek Federasyonu (FBIH) Tabipler Odası ve FBIH Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği işbirliğinde düzenlendiği 3 günlük eğitime, 70 Bosna Hersekli doktor katıldı.



AA

Read Previous

Sırbistan, Kosova için ‘Statüko Ante’ talep edecek

Read Next

Yahudilerin Aksa’ya baskınlardan sorumlu İsrailli polis, Kudüs’te emniyet müdürlüğüne atandı