“Bulgaristan ve Çin arasında derinleşmesini umduğumuz pratik bir işbirliği var”

Bulgaristan, tarım ürünleri ticaretinde Çin’in Orta ve Doğu Avrupa’daki önde gelen ortağıdır”.

Bulgaristan ve Çin arasında diplomatik ilişkiler 75 yıl önce, 1949 yılında kuruldu. Bir yıl sonra Çin Halk Cumhuriyeti ve Bulgaristan Halk Cumhuriyeti karşılıklı büyükelçiler atadı ve ikili ilişkiler kapsamlı bir şekilde geliştirildi- kültür, bilim, teknoloji, tarım ve ticaret alanlarında işbirliği anlaşmaları imzalandı. İki ülke arasındaki dostane temaslar sıklaştı, 1952 yılında ise ilk ticaret anlaşması imzalandı. Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti’ne tıbbi cihazlar, ilaçlar, elektrikli forklift ihraç ederken, çay, kağıt, ipek, pamuk ve tekstil ürünlerini ithal etti.

Günümüzde, yürüdükleri farklı yollarda rağmen, iki ülke arasındaki işbirliği “Bir kuşak, bir yol”  girişimi ve “Çin- Orta ve Doğu Avrupa 17+1” mekanizması çerçevesinde sürdürülmektedir.

Bulgaristan ve Çin arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının yıdönümü vesilesiyle ülkemizde Çin’in önde gelen ürün ve hizmetlerinin sergilendiği bir fuar ve iki ülkeden iş dünyası temsilcileri arasında ikili görüşmelerin gerçekleştirilmesine olanak sağlayan bir forum düzenlenecek.

12 ila 14 Eylül tarihleri arasında Ulusal Kültür Sarayı’nda bilgi teknolojileri, dijitalleşme, finansal hizmetler, biyoteknolojiler alanlarından 60’ın üzerinde şirket tanıtılacak.  




Kaynak: bnr

Read Previous

Yunanistan’a kaçarken yakalanan 3 FETÖ şüphelisi tutuklandı

Read Next

FSK’dan saha tatbikatı