Arnavutluk Meclis Başkanı Spiropali: Kosova, Arnavutluk’un ulusal önceliğidir

Kosova Meclis Başkanı Glauk Konjufca, Kosova ziyaretini gerçekleştiren, mevkidaşı Arnavutluk Meclis Başkanı Elisa Spiropali’yi kabul etti.

Kosova ziyaretini gerçekleştirren, mevkidaşı Arnavutluk Meclis Başkanı Elisa Spiropali ilk olarak Meclis Başkanı Glauk Konjufca tarafından kabul edildi. Konjufca ve Spiropali, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Meclis Başkanı Glauk Konjufca, Kosova ve Arnavutluk’un önemli ilişkilere sahip olduğunu belirterek, “Meclislerimizin kurumlarımızı uyumlu hale getirme sorumluluğu vardır. Arnavutluk ile ilişkiyi devletlerarası ilişkilerin ötesinde görüyoruz, çoğu Kosovalı Arnavutluk’u bir komşu ülkenin ötesinde görüyor. Arnavutluk’un Kosova’nın özgürlüğü ve bağımsızlığı konusunda desteği büyük. Kosova’nın Arnavutluk’un desteğine ihtiyacı devam ediyor.” dedi.

Arnavutluk Meclis Başkanı Elisa Spiropali ise kendini evinde gibi hissettiğini ifade ederek, “Kosova, Arnavutluk’un ulusal önceliğidir. Arnavutluk ve Kosova için işbirliği bölünmez bir önceliktir; geleceğimiz ve tüm bölge için istikrar sağlayıcı ve yönlendirici bir ilkedir. Parlamento başkanları olarak, hükümetlere kapsamlı stratejik ortaklığın daha ayrıntılı bir şekilde somutlaştırılmasını önermemiz gerektiğini, bunu bölgesel işbirliği ve ötesi için teşvik edici bir model haline getirmemiz gerektiğini görüştük” ifadelerini kullandı.

Kosova-Sırbistan diyaloğuna da değinen Spiropali, bunun mutlaka karşılıklı tanınmayı mümkün kılan bağlayıcı bir yasal anlaşmanın imzalanmasıyla sonuçlanması gerektiğini söyledi.





Kaynak: Kosovaport

Read Previous

Filistin’in acılarına odaklanacak Saraybosna’daki belgesel festivali yarın başlıyor

Read Next

İsrail’in 342 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 41 bin 118’e çıktı