SDSM: Mickoski vatandaşlardan özür dilemeli

Kuzey Makedonya’da muhalefet partisi Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM), ülkede kargaşa olacağına yönelik iktidar partisi yetkililerinin çelişkili açıklamalarına tepki gösterdi.

Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM), tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova ve İçişleri Bakanı Pançe Toşkovski’nin Başbakan’a ters açıklamalarda bulunduğunu, Başbakan Hristijan Mickoski’nin vatandaşlardan özür dilemesi gerektiği belirtildi.

SDSM’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska’nın ardından İçişleri Bakanı Panče Toškovski de devletin güvenliğine yönelik herhangi bir tehdit olmadığını ve bu nedenle Güvenlik Konseyi’nin toplanmasına gerek olmadığını söyledi. Bu, hem Siljanovska’nın hem de Toškovski’nin, güvenlik ihlaliyle ilgili bilgi bulunduğunu ve ülkeyi istikrarsızlaştırmaya hazırlandıklarını kamuoyuna açıklayan Başbakan Hristijan Mickoski’yi yalanladığı anlamına geliyor.” denildi.

Cumhurbaşkanı Siljanovska ve Bakan Toşkovski’nin resmi açıklamalarına göre Mickoski’nin güvenlik durumunun ihlal edildiğine dair herhangi bir bilgisi olmadığı kaydedilen açıklamada, “Açıkçası, Mickoski’nin bir tür istikrarsızlaştırmaya ilişkin duyuruları temelsizdi; yani bunlar, vatandaşların duygularını sahneye koymaktan, korkutmaktan ve manipüle etmekten başka bir şey değildi.” ifadelerine yer verildi.

Mickoski çıkıp söylediği yalanlardan dolayı vatandaşlardan özür dilemeli denilen açıklamada, “Bu kesinlikle onu, Savcılığın Mickoski’yi sorgulamak üzere araması gereken sorumluluktan muaf tutmaz.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Read Previous

Mickoski: Macaristan’dan kredi alınmasına ilişkin yasa hükümet oturumunda kabul edildi

Read Next

Meclis Başkanı Gashi’ye yönelik gensoru önergesi kabul edilmedi