Halkbank Üsküp, Kadın Koruma Fonu’na bağış yaptı

Halkbank Üsküp, kadınların bağımsızlığına doğrudan destek amacıyla Kadın Koruma Fonu’na üst üste ikinci kez bağış yaparak 118 bin 600 denar topladı.

Halkbank, portret.digital adlı portre dergisinin dijital baskısı üzerinden gerçekleştirilen “Cepli Elbiseler 2.0” sergisi ve online satışından elde edilen gelirin tamamını üst üste ikinci yılda doğrudan bağışladı.

Toplanan fonlar, Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddete Karşı Ulusal Ağ ile işbirliği içinde, bir tür aile içi şiddete veya kadına yönelik şiddete maruz kalan tüm kadınları desteklemek amacıyla Kadın Koruma Fonu’na gidiyor.

Ünlü Makedon tasarımcılar Jovana Filipović, Irina Tosheva, Natalija Terzia ve tasarımcı Marjan Bebekoski’nin bağışladığı eserlerin satışı yoluyla Halkbank’ın kadınların mali ve ekonomik bağımsızlığına aktaracağı 118.600 denar toplandı.

Koruma fonu, şiddet içeren bir ortamdan ayrılmak isteyen veya bu ortamı terk etmiş olan şiddet mağduru kadınlara maddi ve danışmanlık yardımı sağlamaya yönelik ilk fondur. Halkbank’ın doğrudan nakdi bağışı, tıbbi müdahale ve muayene giderleri, gıda ve hijyen giderleri, hukuki yardıma ihtiyacı olan kadınlar ve çocukları için hukuki hizmetlerin yanı sıra bir kadının ödemek zorunda olduğu diğer maddi giderler için müdahale amaçlı yardım amaçlı kullanılacaktır. onları şiddet dolu bir ortamdan ayrılma sürecine sokabilir.

Read Previous

DSÖ, Gazze Şeridi’nde çocuk felci aşısı olan çocuk sayısının 161 bini aştığını duyurdu

Read Next

Edirne’deki müzeler 8 ayda 600 binden fazla ziyaretçi ağırladı