PASOK, SYRIZA’yı ikincilikten etti; aşırı milliyetçilerin oranları yükseliyor

Parti içinde ciddi çalkantılar yaşayan ana muhalefet SYRIZA, iktidardaki Yeni Demokrasi’nin liderliğini sürdürmesiyle PASOK tarafından üçüncü sıraya düşürüldü.

Başkanlık seçimi için kongreye hazırlanan ve 3 Eyül’de 50İ’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan PASOK partisi, ikinci sıraya yükseldi. 

İstifalar ve parti içi tartışmalarıyla çalkalanan ana muhaleftteki SYRIZA üçüncülüğe düştü. İktidardaki YDP ise, puan kaybetmesine rağmen birinciliğini koruyor. 

MRB tarafından Open TV için gerçekleştirilen ankete göre Mayıs ayında %26,5 oy alan YDP, bu ankete göre %21,6’da oy topladı.

YDP’yi %10,5 ile PASOK (Mayıs ayındaki AB Parlamentosu seçimlerinden önce %11,5) takip ediyor, SYRIZA ise %8,5’e geriledi. SYRIZA’yı %8’de sabit kalan aşırı sağcı milliyetçi Yunan Çözümü partisi takip ediyor.  

Diğer iki aşırı sağcı, milliyetçi parti “Foni Tis Logikis” %3,4, Niki Partisi ise yüzde 3,2 oranında oy topluyor. Özgürlük için Halk Hareketi ise oylarını %2,8’den %5,3’e yükseltti.

ANDROULAKİS-DOUKAS

Bu arada PASOK’un yeni lideri için yapılacak seçimlerde, görevdeki Nikos Androulakis ve Atina Belediye Başkanı Haris Doukas, her görüşten seçmenden sırasıyla %25,5 ve %21,9 oranında destek alıyor. Bu sonuçlara göre PASOK Parti başkanlığı Androulakis ve Doukas arasında geçeceği tahmin ediliyor.

milletgazetesi.gr

Read Previous

Başbakan Mickoski, lityum pil üretimi için yeni bir Alman yatırımını duyurdu

Read Next

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Üsküp’e geliyor