Arnavutluk Savunma Bakanı Vengu Kosova’yı ziyaret etti

Arnavutluk Savunma Bakanı Pirro Vengu, Kosova ziyaret gerçekleştirdi. Arnavutluk Savunma Bakanı Pirro Vengu askeri törenle karşılandı.

Arnavutluk Savunma Bakanı Pirro Vengu, Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci tarafından askeri törenle karşılandı.

Törenin ardından iki ülke savunma bakanları başbaşa ve heyetlar arası görüşmelere geçti. Görüşmelerin ardından Bakanlar Maqedonci ve Vengu, ortak basın toplantısında konuştu.

Arnavutluk Savunma Bakanı Vengu, basın toplantısında iki ülke arasında ortak askeri faaliyetlerin düzenlenmesi için fikir alışverişinde bulunduklarını ifade ederek, “Savunma açısından mükemmel ilişkiler geliştirdik, ancak özellikle eğitim ve operasyon alanında ve aynı zamanda askeri sanayide bu işbirliğinin genişletilmesinde daha fazla gelişme için yer var. Hatta güçlerimizi birleştirmek ve birleşik gruplar oluşturmak niyetindeyiz. Bölgenin güvenliğine gelince, Kosova’nın sahip olduğu tüm tehditler karşısında KFOR bir güvenlik aracıdır ve bizde gerekli görülmesi durumunda KFOR’da ki mevcudiyettimizi artırmaktan asla geri durmayız.” dedi.

Savunma Bakanı Ejup Maqedonci ise Arnavutluk’un desteği ile NATO üye olma yolunda atılacak adımlardan söz etti.

Maqedonci, “Ukrayna örneğinde olduğu gibi, İki demokratik ülke olarak küresel güvenliği tehlikeye sokan tehditlere karşı küresel mücadeleye katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Birçok bölgesel inisiyatifin ortak parçasıyız ve amacımız Arnavutluk ve onun desteğiyle birlikte yakın gelecekte NATO’nun ve diğer Avrupa-Atlantik yapıların bir parçası olmak” ifadelerini kullandı.





Kaynak: Kosovaport

Read Previous

UNRWA, Gazze’de çocuklara aşı yapılırken İsrail’in saldırıları konusunda uyardı

Read Next

İsrail güçlerinin 22 günün ardından çekildiği Han Yunus’ta 10 Filistinlinin naaşı bulundu