Üsküp’te Zafer Bayramı kutlandı

Kuzey Makedonya’nın Üsküp şehrinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü için özel bir resepsiyon düzenlendi.

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü çerçevesinde anlamlı bir resepsiyona ev sahipliği yaptı.

Büyükelçi Fatih Ulusoy’un Açıklamaları

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği’nin rezidansında gerçekleştirilen bu özel etkinlikte, Büyükelçi Fatih Ulusoy, Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin zaman içerisinde her alanda güçlendiğini vurguladı. Modern Türkiye’nin birçok sektörde büyük atılımlar gerçekleştirdiğini anlatan Ulusoy, “Türkiye, dinamik ekonomisiyle dünyaya ve insanlığa yapıcı katkılar sağlamaktadır,” dedi.

Savunma Alanında Kaydedilen İlerlemeler

Ulusoy, Türkiye’nin savunma sanayisinde elde ettiği başarılarla dikkat çekti. “Bugün kendi savaş gemisini inşa eden 10 ülke arasında yer alıyoruz. İHA ve SİHA üretiminde de dünyanın ilk dört ülkesi arasındayız,” ifadelerini kullandı.

Aşılması Gereken Tehditler ve Müttefiklik Vurgusu

Ulusoy, Kuzey Makedonya’nın savunma kabiliyetlerini güçlendirme hedefiyle her yıl askeri hibe ve yardımda bulunduklarını da sözlerine ekleyerek, “Dost ve müttefiklerimizi amasız, fakatsız yanımızda görmek istiyoruz,” şeklinde konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Anlamı

Üsküp Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Recai Yılmaz, 30 Ağustos’un, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin önemli bir zaferi olduğunu belirtti. Bu zaferin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin güç kaynağı ve ilham verici bir unsur olduğunu ifade etti.

Programda Diğer Etkinlikler

Etkinlik boyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos mesajı okundu ve Aselsan Balkanlar Ofis Direktörü Doğan Coşkun da kurumuyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.





Kaynak: AA

Read Previous

Bulgaristan, AB Komisyonu üyeliğine adaylarını belirledi

Read Next

Kurti: Sırbistan’ın kayıp kişilerle ilgili sorunun çözülmesine yönelik bir isteği yok