Arnavutluk’ta Belediye Başkanı Veliaj’a istifa çağrısı içeren protestolar sürüyor

Tiran’da Belediye Başkanı Veliaj’a yönelik protestolar 23. kez yapıldı, yolsuzluk iddiaları gündemde.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da, Belediye Başkanı Erion Veliaj’a yönelik istifa çağrıları ve yolsuzluk iddialarına karşı protestolar sürüyor. Demokratik Parti (PD) ve Özgürlük Partisi (PL) gibi muhalefet gruplarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları da etkinlikte yer alıyor.

23. Protesto Gösterisi

Son olarak, 23. kez bir araya gelen protestocular, Tiran Belediyesi önünde toplandı. Klevis Balliu, burada yaptığı konuşmada, yolsuzlukla mücadelenin önemini vurgulayarak, “Arnavutluk’un geleceği tek bir yolla şekillenecek; o da değişim yolu!” dedi.

Bunun üzerine Belind Kelliçi, “Bu rekora ulaşan protestolarımız devam edecek. Önümüzdeki perşembe tekrar burada olacağız. Mücadelemizi sürdüreceğiz,” şeklinde konuştu.

Güvenlik Önlemleri ve Yolsuzluk İddiaları

Protestoya katılanlar arasında, muhalefet partilerinden milletvekilleri de bulunuyor. Tiran’ın Belediye Başkanı Veliaj’ın istifasını talep eden göstericiler, “belediyedeki yolsuzlukların kınanması ve duyurulması” çağrısında bulunuyor.

Protestolar, mart ayı sonunda yüksek rütbeli eski belediye yetkililerine yönelik “pasif yolsuzluk” ve “mal varlığı beyanında bulunmamak” suçlamalarının ardından başlamıştı. Protestocular, gelecekte de eylemlerine devam edeceğini belirtiyor.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Belediye Başkanı Erion Veliaj’a istifa çağrıları ve belediyedeki yolsuzluk iddialarına yönelik protestolar devam ediyor. Muhalefetteki Arnavutluk Demokratik Partisi (PD) ve Özgürlük Partisinin (PL) yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla 23. kez düzenlenen protestoya katılanlar, Tiran Belediyesinin önünde toplandı.


Read Previous

Hırvatistan’da orman yangını: 700 hektardan fazla alan kül oldu

Read Next

Kamala Harris, İsrail’e silah ambargosunun gündeminde olmadığını bildirdi