Köprü Gençlik Okulu ikinci kız grubu Türkiye gezisini tamamladı

Köprü Gençlik Okulu 2024 projesi kapsamında kız öğrenciler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Ankara – Nevşehir – Kayseri şehirleri kültürel gezisine katıldı.

Köprü Derneği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Köprü Gençlik Okulu kız öğrencilerimiz, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle “Yurtdışı Türkler – Tarih, Kültür ve Medeniyet Programları” çerçevesinde düzenlenen Ankara – Nevşehir – Kayseri şehirlerini kapsayan kültürel gezi programına katılım sağladı.

Gezinin Ankara programı kapsamında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Millet Kütüphanesi, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetler Müzesi, Anıtkabir, Hacı Bayram Veli Camii ve Türbesi, Birinci Meclis, İkinci Meclis, Taceddin Sultan Camii, Taceddin Dergâhı, Gönüllerde Birlik Vakfı, Tuz Gölü vd. ziyaret edildi.

Nevşehir programı kapsamında Kaymaklı Yer Altı Şehri, Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Kalesi, Seyir Terası – Göreme, Dervent Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Çömlek Atölyesi vd. ziyaret edildi.

Kayseri programı kapsamında Erciyes Dağı, Erciyes Kamp Eğitim Merkezi, Hunat Hatun Külliyesi (Camii, Hamam, Medrese), Selçuklu Uygarlığı Müzesi, Gevher Nesibe Külliyesi (Medrese, Türbe ve Çeşme), Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi vd. ziyaret edildi.

Bir hafta süren ve üç şehri kapsayan Türkiye gezisiyle öğrencilerimiz Anavatan Türkiye’nin tarihi ve kültürel zenginliğini yakından müşâhede etme fırsatını yakaladılar.

Bu güzel gezi programının gerçekleşmesinde emeği geçen başta Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na teşekkürlerimizi sunarız.

Read Previous

UKIM, yeni kayıtlı öğrencilere 290’ın üzerinde tam burs sunuyor

Read Next

Makedonyalı Türk öğretmenler Edirne’deki semineri tamamladı