Kosova Üniversitesi Klinik Merkezi Acil Servisi’nin açılışı gerçekleştirildi

Kosova Sağlık Bakanlığı ile Kosova Üniversite Hastanesi ve Klinik Servisi tarafından ortaklaşa tadilatı gerçekleştirilen Kosova Üniversite Klinik Merkezi Acil Servisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Yaklaşık olarak 800 bin Euro’ya mal olan kliniğin tadilatının tamamlanması ardından açılışı, Başbakan Albin Kurti ve Sağlık Bakanı Arben Vitia’nın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Başbakan Kurti, acil servisin tamamen yenilendiğini, bu alanların hizmet alan personel ve vatandaşlar için daha kolay erişilebilir olacağını söyledi.
Kurti, ” Acil kliniğe yaklaşık 800 bin euro yatırım yapıldı. Yatak sayısını 20’den 25’e çıkardık. Daha önce hastaların yanı sıra doktorlar da kötü çalışma koşulları ve büyük zorluklarla karşı karşıyaydı. Artık çalışma koşulları onların lehine. Ameliyathanede artık kameralar var, bu da ameliyatların dışarıdan da izlenebileceği anlamına geliyor” dedi.

Sağlık Bakanı Arben Vitia ise sağlık sigortasına yönelik sorulara yanıt vererek, “sağlık sigortası için öncelikle sağlık sektörüne yatırım yapmamız gerekiyor. Ülke genelinde hem hastanelere hem de sağlık ocaklarına yaptığımız yatırım, sağlık sigortasının hayata geçirilmesi ardından vatandaşların sorun yaşamaması ve gerekli hizmeti alması adına yapılıyor. Çünkü, sağlık sigortası için çalınların maaşından yüzde 3.5 oranında bir kesinti yapılması gerekiyor. Ancak, gerekli koşullar yaratılmazsa bizim bu kesintiyi yapmamız haksızlık olur. Sağlık Sigortası Yasa tasarısı hazırlanıyor ve artık son aşamaya geldik” ifadelerine yer verdi.




Kaynak: Kosovaport

Read Previous

Yunanistan’a kaçmaya çalışan 37 düzensiz göçmen yakalandı

Read Next

Hamas’tan Batı Şeria’daki Filistinlilere “İsrail’in saldırılarına karşı harekete geçme” çağrısı