Filipçe: Bütçede daha yüksek maaşlar için para olmadığı çocuk hikâyesidir

Kuzey Makedonya’da ana muhalefet partisi Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı Venko Filipçe, bütçede daha yüksek maaşlar için para olmadığının “çocuk hikayesi” olduğunu söyledi.

SDSM Genel Başkanı Venko Filipçe, yaptığı açıklamada, SDSM hükümetinin en büyük sağlık ve ekonomik kriz sırasında maaşları artırmayı başardığını, Hristijan Mickoski ve hükümetinin yalnızca zorluklarla baş edemedikleri için ne kadar beceriksiz olduklarını gösterdiğini söyledi.

Filipçe, sendika taleplerinin Mickoski tarafından siyasallaştırılmasının sadece sendikalara değil Makedonya’daki tüm işçilere hakaret olduğunu vurguladı.

Bunun vatandaşların ve kamuoyunun dikkatini hükümetin çalışmalarının başında meydana gelen gerçekten büyük skandallardan uzaklaştırma girişimi olduğuna inandığın belirten Filipçe, “Mickoski’nin tüm zorluklarla başa çıkma konusunda korkunç bir yetersizlik olduğunu söyleyebilirim. Eğer SDSM Hükümeti, Kovid krizinin en büyük krizlerinden, Ukrayna’daki savaşın başlangıcında ve sırasındaki enerji krizinde para bulabildiyse, bunun gerçekten küçük çocuklara yönelik hikayeler veya para yok demek için bir bahane olduğunu düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Read Previous

Uydu enkazları Bulgaristan semalarında göründü

Read Next

Geçen yıl 55 bin 28 yetişkin ve 14 bin 962 çocuk sosyal korumadan yararlandı