Mitroviça’da Caz Festivali Etnik Birliği Sağlıyor

Mitroviça’da düzenlenen Uluslararası Caz Günleri festivali, farklı etnik grupları müzikle bir araya getiriyor.

Kosova’nın Mitroviça şehri, bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Caz Günleri festivali ile etnik grupları bir araya getiriyor. Arnavutlar ve Sırpların yaşadığı bu bölünmüş şehir, müziğin birleştirici gücünü sergiliyor.

Festivalin bu yılki teması kadın ve genç Caz müzisyenleri olarak belirlendi. Festival Direktörü Rona Nishliu, zor koşullara rağmen etkinliklerin düzenlenmesinin sevindirici olduğunu ifade etti. “Google’da Mitroviça hakkında yapılan aramalara rağmen büyük isimlerin burada olmasından mutluluk duyuyoruz.” diyerek değerlendirdi.

Festivale katılan Sırp müzisyen Andrej Maksimovic ise şehrin ve festivalin güzelliğini vurguladı. 22-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen festivalde Gunhild Carling, Kinga Glyk ve Francesca Tandoi gibi ünlü Caz sanatçıları sahne alacak.

Mitroviça’nın Tarihi ve Dönüşümü

Yıllar geçse de, Mitroviça’nın bölünmüşlüğü devam etmektedir. Ana köprü, 1999’dan beri yayalara kapalı ve araç geçişine kapalı durumda. NATO güçleri köprüde sürekli beklemekte. Kosovalı yetkililer, köprüyü açma girişiminde bulunsa da bu çalışmalar henüz başarılı olamamıştır. Batılı büyükelçilikler ve KFOR, araç trafiğine açılmasına karşı olduklarını belirtmişlerdir.

Read Previous

Drina Nehri’nde göçmen teknesi alabora oldu: en az 8 kişi hayatını kaybetti

Read Next

İsrail, Gazze Şeridi’nde “insani bölge” ilan ettiği Deyr Belah’taki Filistinlileri göçe zorluyor