Kosova’da Kovid-19 vaka sayısı artıyor

Kosova’da son 2 hafta içinde Kovid-19 virüsüne yakalanan hasta sayısının 661 olduğu,  3 hastanın da hayatını kabettiği açıklandı.

Kosova Ulusal Halk Sağlı Enstitüsü (IKShPK), son 2 haftada bildirilen 661 vakadan en çok etkilenen yaş gruplarının 119 vaka olmak üzere  50 ile 59 yaş arasında ve 116 vakayla  20-29 yaş grubunun olduğunu  duyurdu.

İKShPK  tarafından yapılan yazılı açıklama, aşı almanın , Kovid-19 ve gripe karşı, özellikle hastalığın ciddi şekillerine karşı etkili bir koruyucu tedbir olmaya devam ettiği, ciddi sonuçlar riski yüksek olan bireylerin aşılama yoluyla korunmasının güncelliğini koruduğu kaydedildi.

Vatandaşların sağlığını korumak ve enfeksiyonların önüne geçmek amacıyla sağlık çalışanları tarafından tedbirli olunmasının önerildiği açıklamada, “Koruyucu tedbirlere saygı duyulmalıdır (el yıkamak, maske takmak) ve Kovid-19 vakalarının tedavisiyle ilgilenen sağlık kurumlarına aile ziyaretleri azaltılmalı.” denildi.

Ayrıca, Kovid-19 nedeniyle ortaya çıkan vakaların 5 gün boyunca izole edilmesini ve iş faaliyetlerine geri dönüşlerin doktorun tavsiyesi üzerine yapılmasını önerdi.





Kaynak: Kosovaport

Read Previous

Edirne’de Yunanistan’a kaçmaya çalışan 13 düzensiz göçmen yakalandı

Read Next

Gazze’de tıbbi malzeme eksikliği yaşanan Nasır Hastanesinden dünyaya çağrı