Zdunye Köyü’nde bayrak değişimi

Gostivar’ın Türk köylerinden biri olan Zdunye Köyünde muhtarlık değişimi yapıldı.

Zdunye Köyü Muhtarlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eski yönetimin 4 yıllık süreyi geçirmesiyle birlikte tüzük gereği seçimlerin yapılması öngörülmekteydi. Köylülerin katılımıyla toplantı gerçekleştirildikten sonra yeni muhtarın seçimi yapıldı.

Muhtarlık seçimine köylüler yoğun ilgi gösterdi. Eski muhtar Abduraim Abduraimi dört yıllık süreçte yapılan çalışmalardan bahsetti. Eski yönetim olarak gerçekleştirdikleri projeler ve hali hazırda devam etmekte olan çalışmaların önemini anlattı. Belediyeyle koordineli çalıştıklarını, en büyük sorun olarak gözüken kanalizasyonu belediye sayesinde gerçekleştirdiklerini iletti.

Yeni muhtar olarak seçilen Gülaydin Kamberi yeni dönemde yapılacak olan çalışmalarla köyü daha güzel ve yaşanacak bir yer yapacaklarını söyledi.

Kamberi: ‘Geçmiş muhtarımızı ve yönetimini yaptıkları katkılarından dolayı tebrik ediyorum. Belediyeyle birlikte çalışarak önemli çalışmalarda bulundular. Maalesef ki bu yönetimden önce hiç kimse taşın altına elini koymamış ve köyde gözle görülebilecek bir çalışma yapılamamış. Her köyde var olan sorunların devam ediyor ve bunlar Belediyeyle koordineli olarak çok kolay bir şekilde çözülebilir konular. Belediyemizde şu anda yeni bir belediye başkanımız var. Kendisi genç ve dinamik biri. İyi ilişkiler geliştirdiğimiz ve çok yakından tanıdığımız biri. Önümüzdeki günlerde bir çok konuyla alakalı kapısını çalacağız. Kendisinin de her konuda yardımda bulunacağını biliyoruz. Her türlü konuyla alakalı iletişimde olup hep beraber sorunların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi

Zdunye Köyü çok eski bir köy olmasına rağmen geçmiş belediyelerden gereken desteği alamamıştır. Köyden çok önemli kişiler yetişmesine rağmen gereken önem verilmemiş ve altyapı sorunlarına çözüm aranmamış. 

Zdunye Köyünün muhtarlıkla beraber yurtdışında İsviçre merkezli gurbetçiler tarafından kurulmuş “Zdunye” isminde bir derneği bulunmaktadır. Dernek vasıtasıyla gurbetçiler köyün sorunlarına çözüm bulmaya çalışmaktadırlar. 

Read Previous

Cumhurbaşkanlığı, K. Makedonya BM Daimi Temsilcisi Frçkoski’nin istifasını doğruladı

Read Next

Üsküp Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri Arslan, Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne atandı