Hükümet ortakları VLEN ile ZNAM arasındaki atışmalar devam ediyor

Kuzey Makedonya’da 8 Mayıs seçimlerinin ardından oluşturulan hükümet koalisyonunu oluşturan VLEN ve ZNAM siyasi oluşumları arasındaki atışmalar devam ediyor.

“VLEN” koalisyonundan Arben Taravari, koalisyon ortağı “ZNAM” Hareketi’nden Maksim Dimitrievski’nin iletişim düzeyinden memnun olmadığını söyledi.

Taravari bu değerlendirmeyi Dimitrievski’nin dün “VLEN” koalisyonuna kendisini düzeltmesi yönünde çağrıda bulunmasının ardından yaptı.

Dimitrievski’ye göre vatandaşlar artık ulusal platformların ve bayrak temalarının tutsağı değil, daha iyi bir yaşam standardı istediklerini belirtti.

Öte yandan Taravari, Dimitrievski’nin önümüzdeki yerel seçimlerde özellikle Kumanova şehrinde Arnavut oylarına ihtiyaç duyacağını yineledi.

Dimitrievski, “Onlar ortağımızın ortağıdır, buna saygı duyuyoruz ama kendilerini düzeltmeleri gerekiyor. BDİ’yi taklit etmelerinin yanlış olduğunu düşünüyorum. BDİ geçmişte kaldı.” ifadelerini kullandı.

Taravari ise “Sayın Dimitrievski’nin siyasi destek kazanmak amacıyla bir noktaya değinmek istediğini görüyorum. Ona, üç yıl önce büyük bir Arnavut oyuyla belediye başkanı seçildiğini hatırlatıyorum. Gelecek yıl yerel seçimler var ve muhtemelen buna tekrar ihtiyacı olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal demokratlar (SDSM) iktidar koalisyonundaki ilişkilere de yorum yaptı. Oradan da eski parti üyeleri Dimitrievski’nin, Arnavut partilerinin çalışmalarının denetleyicisi olacağını açıklamasına rağmen sadece mevkilerle ilgilendiğini ve hükümette istikrar unsuru olmadığını söylüyor.

Read Previous

Meclis arkasında çok katlı garaj inşaatına başlandı

Read Next

K. Makedonya’daki Kovid-19 vakaları artıyor