Hükümet ile Üsküp Büyükşehir Belediyesi arasında görüşme gerçekleştirildi

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski ve Yerel Yönetimler Bakanı Zlatko Perinski, Üsküp Büyükşehir Belediye Başkanı Danela Arsovska ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Yerel Yönetimler Bakanı Zlatko Perinski, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Şimdi toplantı öncesine göre daha endişeliyiz.” dedi.

Perinski, toplantıda Hükümet olarak sorunların çözümü konusunda yapıcı hiçbir şey duymadıklarını söyledi.

Üsküp Büyükşehir Belediye Başkanı Danela Arsovska’dan yapıcı bir şey duymadıklarını kaydeden Perinski, “Durum umutsuz ve sonuç olarak Üsküp Büyükşehir meclis üyesi grupları arasındaki iletişim eksikliğinin engellerden biri olduğu sonucuna varıldı ve bu nedenle belediye başkanı şunu önerdi: Bu hafta sonunda danışmanlara sunulacak bir tür plan hazırlaması gerekiyor, her ne kadar beklentilerimiz yüksek olmasa da itiraf etmeliyim. Bu doğrultuda hangi planın kabul edileceğini hafta sonuna kadar bekleyeceğiz ve bu sonuçlara dayanarak sonuçlara varacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Hükümet olarak Büyükşehirin işlerine karışmamayı tercih edebilieceklerini ancak önceiklerinin vatandaşlar olduğuna karar verdiklerini kaydeden Perinski, “İki Kamu Şirketi, bir Toplumsal Hijyen ve ikinci YSP hakkında konuştuk ve okul yılının başlangıcında daha büyük bir sorunla karşılaşacağımız sonucuna vardık” ifadelerini kullandı.

Read Previous

“124 ilk ve orta okulda tek vardiyalı eğitim başlayabilecek”

Read Next

Yunanistan’daki yangında 146 ev kullanılamaz hale geldi