“124 ilk ve orta okulda tek vardiyalı eğitim başlayabilecek”

Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Vesna Yanevska, 124 ilk ve orta okulda tek vardiyalı eğitimin başlayabileceğini söyledi.

1 Eylül’den itibaren 124 ilkokul ve ortaokul tek vardiyada eğitime başlayacak. Eğitim ve Bilim Bakanı Vesna Janevska, bazı okullarla ilgili görüşmelerin devam ettiğini, bazılarının ise bağımsız olarak Eylül ayından itibaren tek vardiyalı eğitime başlama kararı aldığını belirtti.

Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın yaptığı analizlerin devam ettiğini söyleyen Yanevska, “Dünya Bankası da bize yardımcı oluyor, bu da hangi okulların tek vardiyada çalışma imkanına sahip olduğunu tam olarak gösterecek. İlk bilgilere göre, 1 ila 5 derslik ilavesiyle yaklaşık 50 okul daha yalnızca tek vardiyada çalışabilecek.” diye konuştu.

Tek vardiyalı eğitimin sağlanmasının Bakanlığın bir önceliği olduğunu ve önümüzdeki birkaç yıl içinde tüm okullarda ayarlamalar yapılacağını açıklayan Yanevska, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu, öğrenme biçimini ve öğretmenlerin katılımını değiştirecek ve öğrenciler için, dünya çapında eğitim sürecinde faydalı olduğu kanıtlanmış çeşitli müfredat dışı ve müfredat dışı etkinliklerle dolu okulda daha uzun süre kalmak anlamına gelecektir.”

Read Previous

Blinken, İsrail’in Gazze konusunda kabul ettiğini söylediği şartları açıklamaktan kaçındı

Read Next

Hükümet ile Üsküp Büyükşehir Belediyesi arasında görüşme gerçekleştirildi