Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev “Kojareva” kabinesi onaylamadı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, geçici başbakan olarak atanan Goritsa Grançarova-Kojareva ile yaptığı görüşmede seçimlerin ertelendiğini söyledi.

Devlet Başkanı, yeni geçici hükümeti atayan kararnameyi imzalamayacağını ve bu nedenle bir sonraki parlamento seçimlerinin 20 Ekim’de yapılmayacağını söyledi.

Bunun nedeni İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov’un görevde kalması.

Radev bundan önce Granöarova’ya içişleri bakanının ismini değiştirmesi için saat 15:00’e kadar süre vermişti.

Kojareva devlet başkanına “Kalin Stoyanov’un İçişleri Bakanı olarak kalması gerektiğine ikna oldum” diye ısrar etti, ancak yarın yemin töreni olmayacağını ve Dimitır Glavçev’in geçici hükümetinin çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

 Cumhurbaşkanı ayrıca milletvekillerine, içinden potansiyel geçici başbakanları seçebileceği sözde meclis defterini tamamlamaları çağrısında bulundu.

Kojareva, meclise girmeden dakikalar önce Bulgaristan’daki siyasi istikrarsızlığın üstesinden gelinemediğini açıkladı.

Kojareva, ”Bu nedenle bugün ülkeyi yöneten kurumlar arasında bir diyalog kurulması son derece önemlidir. Anayasal güçler ayrılığı ilkesine saygı gösterilmesinin gerginliklerin azaltılması için temel bir ön koşul olduğuna inanıyorum. Hükümetlerin sık sık değişmesi istikrarsızlık hissini arttırmaktadır. Bulgaristan’ın, halkın ve iş dünyasının birilerinin kendi portföylerine tecavüz etmesine ayıracak zamanı yoktur, bu nedenle bakanların büyük bir kısmının kalmasına karar verdim. Yeni geçici kabinenin tüm üyelerine güvenim tamdır.” dedi.

Bu sözlerle atanan geçici başbakan, Rumen Radev’e Bakanlar Kurulu’nun yapısını ve oluşumunu okudu.






Kaynak: BNR

Read Previous

Kurti: Kosova yabancı yatırımların çekim merkezi haline geldi

Read Next

Uluslararası Kızılhaç Komitesi: 2024 yılı insani yardım çalışanları için daha ölümcül olabilir