Mickoski: Hükümet olarak sağlık sistemini ve hastalara yönelik sağlık bakım ve hizmetlerini iyileştirmeye odaklanmayı sürdürüyoruz

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, Hükümet olarak sağlık sistemini ve hastalara yönelik sağlık bakım ve hizmetlerini iyileştirmeye odaklanmayı sürdürdüklerini söyledi.

Başbakan Hristijan Mickoski, bakanın daveti üzerine, müdürün daveti üzerine, burada Sindirim Kliniğinde gerçekten etkileyici bir çalışmaya tanık olduklarını belirtti.

Yenilenen kliniğin bazı özel kliniklerle karşılaştırıldığında daha iyi durumda olduğunu kaydeden Mickoski, “Önümüzdeki dönemde Makedon sağlık hizmetleri için buna benzer çok daha güzel şeyler olacak. Görev süremize İştip’teki klinik hastanesini ziyaret ederek başladık, burada İştip’teki klinik hastanenin ve Kırçova’daki hastanenin tamamlanmasına yönelik projenin devam ettiğini, bu Hükümetin geçmişteki bir zamandan kalma iki anıttan şartlı olarak söz ettiğini söyledik. Tamamlama hırsı var ve başarılı olursa o zaman böyle bir örneğin büyük bir klinik merkezde yapılmasını bekliyoruz, uzun zamandır vaat edilen ama gerçekleşmeyen bir proje.” değerlendirmesinde bulundu.

Hükümet olarak bu tür projelere odaklanmaya devam etmek için yavaş ama emin adımlarla gelecek yılın Bütçesini planlamaya başladıklarını anımsatan Mickoski, “Sağlık ve halk sağlığının sunduğu hizmetler, devlet sağlığı önceliğimizdir ve bu doğrultuda davranmaya devam edeceğiz.” dedi.

Read Previous

Üsküp Büyükşehir: Başbakan Mickoski ile masaya oturmaya hazırız

Read Next

Yunanistan’daki yangın söndürme çalışmalarına katılan Türk ekip Atina’dan ayrıldı