Kosova Cumhurbaşkanı Osmani’den İbre Köprüsü açıklaması

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Mitroviça’daki İbre Köprüsü’nün açılması için uygulama planı yapılabilmesi adına, başta ABD olmak üzere müttefiklerle koordine edilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, bugün Vitia Belediyesi’ni ziyaret etti. Vitia Belediye Başkanı Sokol Haliti ile görüşmesinin ardından Osmani, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Mitroviça’daki İbre Köprüsü’nün trafiğe açılmasına ilişkin sorulara yanıt veren Cumhurbaşkanı Osmani, başta ABD olmak üzere bunun müttefiklerle koordine edilmesi gerektiğini vurguladı.

Osmani, “ABD, yaptığımız görüşmelerde hiçbir zaman köprünün açılmasına karşı bir tutum bildirmedi, sadece güvenlik açısından en uygun anın belirlenmesi ve ortak plan oluşturulması konusunda işbirliği talebinde bulundu. Tüm vatandaşlarımızın çıkarına olan köprünün açılışının hayata geçirilmesi için çabalıyoruz. Köprü açılmalı, ancak açıldığında her zaman açık kalacağından emin olmalıyız. Açıldığında üzerinde çok daha fazla NATO varlığını teşvik etmeyeceğinden emin olmalıyız. Müttefiklerimizle çatışmaya girmek için hiçbir nedenimiz yok” dedi.






Kaynak: Kosovaport

Read Previous

Gazze Şeridi’nde hayatını kaybeden Filistinli sayısı 40 bini aştı

Read Next

Bosna Hersek ve Sırbistan’da aşırı sıcaklar nedeniyle “kırmızı alarm” verildi