Ahmeti: Makedonlar ulus olarak ancak Arnavutlarla iyi iletişim ve uyum içinde kalarak ilerleyebilirler

Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ) lideri Ali Ahmeti, Makedonların bir ulus olarak ancak Arnavutlarla iyi iletişim ve uyum içinde kalarak ilerleyebileceklerini söyledi.

Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ) Genel Başkanı Ali Ahmeti, Ohri Anlaşması’nın 23’üncü yıl dönümüne ilişkin notta, bugün Ohri Anlaşması ile ilgili birçok açıklama ve bildiri okuduğunu belirterek, bu yorumları yapanların Yugoslavya Arnavutlarının kurtuluş politikalarının inşasında dahi yer almadıklarını ekledi.

Ahmeti, “Bu ülke, öncelikle daha büyük Arnavut ve Makedon toplulukları arasında etnik gruplar arası iyi ilişkiler kurarak ilerleyecektir. Makedonlar bir millet olarak ancak Arnavutlarla iyi iletişim, uyum ve ilişkiler içinde ilerleyebilirler, aksi takdirde Sırplar, Bulgarlar ve Yunanlılar tarafından yutulacaklar.” değerlendirmesinde bulundu.

Ahmeti konuşmasında, “Burada size anlattığım şeyi, Makedon toplumunun siyasi temsilcilerine söyledim, ancak bizimle işbirliği yaparak, bizimle bir arada yaşayarak tarihi ve ulusal kimliği koruyabilirler. Aksi takdirde, hiç var olmamaya mahkum olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Read Previous

“Ohri Anlaşması’nın kabul edilmesi tarafları mutlu ve tatmin etmedi ama yine de en çok ihtiyaç duyulan barışı getirdi”

Read Next

Yunanistan’da Varnava bölgesinde çıkan yangın “yılın en büyük yangını” olarak değerlendirildi