Nikoloski, Merkez ve Karpoş’taki inşaatların özel yasalarla yasaklanmasını önerdi

Kuzey Makedonya Ulaştırma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Aleksandar Nikoloski, Merkez ve Karpoş’taki inşaatların özel yasalarla yasaklanmasını önerdi.

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Aleksandar Nikoloski, Merkez ve Karpoş belediyeleri için şehir planlamasıyla ilgili tüm konuları kapatacak özel yasalar çıkarmayı teklif ediyor.

Teklifi bugün, Şehir Planlama Kanunu’nda değişiklik ve ilaveler yapılmasına ilişkin kanun tasarısını kısaltılmış bir prosedürle ileten Ulaştırma Komisyonu’nun oturumunda sundu.

Nikoloski ayrıca, Karpoş Belediye Meclisi’nin bir oturumunda bakan olduğu sürece konut konutlarıyla ilgili herhangi bir kentsel planın gelmeyeceğine dair siyasi bir taahhütte bulunduğunu da duyurdu.

Aleksandar Nikoloski, bugünkü Meclis Ulaştırma, Dijital Dönüşüm, Çevre ve Mekansal Planlama Komisyonu’nda, kentsel planlama yasasında önerilen değişikliklerin ne kapsamlı ne de büyük olduğunu ve üç hedefe yönelik olduğunu vurguladı.

Ulaştırma Bakanı Nikoloski, yasadaki temel değişikliğin, Makedonya Cumhuriyeti bütçesinden tamamen finanse edilen projelerin basitleştirilmiş bir prosedürle ve daha hızlı bir şekilde uygulanmasına atıfta bulunduğunu belirtti.

Read Previous

Meciti’den BDİ yorumu: 20 yıl sonra muhalefette olduklarını kabullenmek onlar için çok zor

Read Next

UYP, e-fatura projesinin başlaması için yoğun hazırlık yapıyor