El Hilal Derneği’nin yıllık olağan Genel Kurul oturumu yapıldı

“El Hilal” Yardımlaşma Derneği genel merkezinde kuruluşun olağan yıllık meclis oturumu yapıldı.

Yıl başında gerçekleştirilen seçim meclisinin ardından bu ilk oturuma El Hilal’in meclis üyelerinin yanısıra birkaç şube başkanı ile Denetleme Kurulu üyeleri de katıldı.

Toplantının açılışını, Meclis Başkanı Talat Sadiku yaparak oturumu yönetti. Mütalip Ademi’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle çalışmalarına başlayan oturum gündeminde 2023 calışma ve mali raporu görüşülüp onaylandı.

El Hilal Başkanı Behicüddin Şehapi yaptığı konuşmada 2023 yılı için çalışma raporunun oylamaya sunarken toplumuzdaki olumsuzluklara rağmen, başta ekonomik zorluklar, reel olmayan rekabet, toplumumuzdaki ve dünyada çeşitli siyasi türbülansları göz önünde bulundurarak El Hilal, insani yardım severlik bağlamında yine de istikrarını korumayı başardığını dile getirdi.

2023 yılında misyonu çerçevesinde, ülkedeki ihtiyaç sahiplerine yakın olmanın yanı sıra, Kosova’daki sel sonrasında Kosova halkıyla dayanışma göstererek, ardından deprem sonrasında Türkiye için maddi destek toplama kampanyasına katılarak insani alanda önemli sonuçlar elde edildiğini ifade etti.

Gazze’de Filistin halkının yaşadığı çok büyük felaketten yola çıkarak kardeş dernekler aracılığıyla oraya da yardım göndererek filistin halkıyla farklı şekillerde dayanışma içinde olmayı ihmal etmemiştir.

Başkan Şehapi’nin değerlendirmeleri sonrasında tartışmaya açılan rapor oybirliğiyle kabul edilmiştir.

El Hilal’in bütün programsal ve program dışı faaliyetlerini içeren bu kapsamlı rapordan sonra Denetleme kurulu tarafından mali raporda sunulmuş ve onaylanmıştır.

Raporların onaylanmasının ardından Kuruluş Sekreteri, Ali Sadiku, Yahudi devletinin savunmasız Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılarda şehit olanlara ithaf edilen bir dua yaparak Meclis oturumu tamamlanmıştır.

Read Previous

Bütçe Değişikliği görüşmeleri başladı, Avrupa Cephesi milletvekilleri toplantı salonunu terk etti

Read Next

Akaryakıtta fiyatlar güncellendi