Radyoloji Enstitüsü 6 milyon denarın üzerinde yatırımla yenilendi

Sağlık Bakanı Arben Taravari, bugün Üniversite Radyoloji Enstitüsü Müdürü Dr. Sonja Nikolova ile birlikte Enstitü’nün Cerrahi Klinikleri bünyesinde yenilenen binayı ziyaret etti.

Enstitünün yatırımları arasında yenilenen tesisler, personelin çalışma koşullarının modernizasyonu ve hastaların tedavisi yer alıyor.

Yenileme, zeminlerin, yeni kapıların ve pencerelerin restorasyonunu içermektedir. Belirtildiği gibi bu, Enstitü’nün 6 milyon dinarı aşan bir yatırımı olup, bunun 1,7 milyon dinarı Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin desteğiyle sağlanmış ve tesislerin yenilenmesine yöneliktir.

Taravari, “Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın sağladığı fonla yapılan bu yatırım çerçevesinde Radyoloji Enstitüsü’nün anjiyo odasının da tamamlandığını belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Bu alandaki hastaların tedavi koşullarının modernleştirilmesine paralel olarak personelin güçlendirilmesine de özel önem verildiğini kaydeden Taravari, “Dolayısıyla önümüzdeki dönemde mümkün olduğu kadar çok doktoru radyoloji alanında uzmanlaşmaya motive etmek ve teşvik etmek için çalışacağız.” dedi.

Read Previous

Üsküp’teki içme suyu güvenli

Read Next

Türkiye, Atina yakınlarındaki yangın için Yunanistan’a yardım teklif etti