SDSM: VMRO DPMNE eğitimi mahvedecek

Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM), Eğitim ve Bilim Bakanı Vesna Yanevska’nın bu yıl yabancı dillerde ders kitaplarının olmayacağını ve “çocuklar zaten dizilerden öğreniyordu” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

SDSM milletvekili Daniela Nikolova, dün Eğitim ve Bilim Bakanı Vesan Yanevska’nın eğitim politikalarıyla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi.

VMRO DPMNE ve Bakan Yanevska’nın iktidara geldikten sadece iki ay sonra eğitimin kendileri için hiçbir öncelik olmayacağını doğruladıklarını söyleyen Nikolova, “Bakan Yaneva dün skandal bir açıklama yaparak yabancı dil ders kitaplarının olmayacağını ancak bunun sorun olmadığını, çünkü öğrencilerin dizilerden öğrendiklerini söyledi. DPMNE’nin, dikkatli olun, çocukların dilbilgisi, zamir ve isimleri öğrenmenin değil, yalnızca yabancı dili anlamanın önemli olduğunu düşünen bir eğitim bakanı ataması üzücü.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu son derece skandal ve aynı zamanda komik açıklamaya ek olarak Yanevska, VMRO DPMNE için eğitimcilerin durumunun önemli olmadığını doğruladığını anımsatan Nikolova, “Eğitim çalışanlarının gelir ve maaşlarının SDSM döneminde olduğu gibi artırılmayacağını doğruladı. Ekonominin büyümesiyle ilgili her şey yolunda giderse, yalnızca Mart ayında bir artış umut edebilirler. Bunlar eğitimi yok eden, öğretmenlerin onurunu aşağılayan politikalar ve şimdi DPMNE onları büyük kapıya geri getiriyor.” şeklinde konuştu.

Eğitime yatırım programlarının yanı sıra ilk ve orta öğretimdeki proje programlarından da fonlar kesildiğini belirten milletvekili Nikolova, “Bu, DPMNE’nin daha iyi altyapı anlamına gelen programlardan, korunmasız çocuk gruplarına yönelik destek projelerinden ve öğretmenlerin mesleki gelişimini ve kariyerlerinde ilerlemeyi sağlayan programlardan kesinti yaptığı anlamına geliyor. Uygulamada bu, eğitimin gelişiminin tamamen durmasına yol açacaktır.” ifadelerini kullandı.

Read Previous

VLEN, anayasa değişiklikleri için verdikleri altı aylık süreden feragat etti

Read Next

Yunanistan’da meydana gelen kazada Makedonyalı 4 kişilik aile yaralandı