VLEN, anayasa değişiklikleri için verdikleri altı aylık süreden feragat etti

Kuzey Makedonya’da hükümet ortaklarından VLEN (DEĞER) koalisyonu Bulgarların Anayasaya dahil edilmesi için verdikleri altı aylık süreden feragat etti.

Avrupa entegrasyonu, VMRO-DPMNE ile hükümet koalisyonu oluştururken VLEN’in temel önceliklerinden ve koşullarından biriydi. Koalisyon bu alanda bir adım atılması için 6 ay süre verdiklerini defalarca vurgularken, Başbakan Hristijan Mickoski ise sürelerle ve ültimatomlarla çalışmadıklarını söyledi.

VLEN tarafından yapılan açıklamda, şu anda söz konusu 6 aylık süreyi Bulgaristan’daki siyasi krizden dolayı uzattıklarını ve bunun ne zamana kadar süreceğini bilmedikleri belirtildi.

VLEN sözcüsü Fari Hüseini konuyla ilgili yaptığı açıklamda, “Bulgaristan’da mevcut ve işlevsel bir hükümetimiz olsaydı, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ile Bulgaristan arasında anlaşmaya varmak için müzakerelerin çoktan başlamış olacağına inanıyorum. Dolayısıyla, Bulgaristan Cumhuriyeti’ndeki durum göz önüne alındığında, burada uluslararası faktörle koordineli olarak sürenin uzatılması için yer olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Read Previous

“Anadolu Ateşi” dünya dans gösterisi iki günlüğüne Kırcaali’yi ziyaret etti

Read Next

SDSM: VMRO DPMNE eğitimi mahvedecek