“Anadolu Ateşi” dünya dans gösterisi iki günlüğüne Kırcaali’yi ziyaret etti

Kırcaali “Arena Spartak” spor sahasında 25 yılı aşkın bir süredir dünya turnelerine çıkan “Anadolu Ateşi” dans gösterisine, özellikle etkinlik için gelen binlerce Kırcaalili vatandaş ve misafir eşlik etti. 

Anadolu’nun antik mitolojik ve kültürel tarihinden esinlenen gösteri, Anadolu’nun kadim aşk, kültür tarihi ve barış mozaiğinden doğan ateşin hikayesini anlatıyor. Seyirciler, antik çağlardan günümüze aşkın, barışın ve savaşın, ölümün ve dirilişin dans sanatının diliyle anlatıldığı bir hikâyenin içine daldı. 

Büyük ölçekli prodüksiyon dünyaca ünlü Türk koreograf Mustafa Erdoğan’ın eseridir. Dans gösterisi Kırcaali’den önce Şumnu, Veliko Tırnovo, Varna, Burgaz ve Plovdiv yaz tiyatrolarında sunuldu. Dün ve bugün Belediye Başkanı Erol Mümün’ün desteğiyle Kırcaali’yi ziyarette bulundu.

Belediye Başkanı, “Anadolu Ateşi” gösterisinin başlamasından dakikalar önce katılımcılara ve yaratıcılarına davete icabet ettikleri için teşekkür etti.

Belediye Başkanı Erol Mümün, “Kültür, bir halkın manevi seviyesinin ve gelişiminin tek değerli ölçüsüdür. Ve Kırcaali yıllardır buradaki ve Bulgaristan’daki insanların kültürel ve ahlaki gelişiminde değerli bir yere sahip olduğunu kanıtlamıştır. Size söz veriyorum, Kırcaali’nin bu yılki kültürel takvimi önümüzdeki her yıl daha da zenginleşecek, çünkü Kırcaali halkı bizi bir araya getirecek ve birleştirecek daha fazla kültürel yaşamı hak ediyor. Dünyaca ünlü “Anadolu Ateşi” programının bu akşam yaptığı gibi, ilk kez iki gün üst üste Kırcaali’yi ziyaret ediyorlar. Ve size söz veriyorum ki bu Kırcaali’ye ne ilk ne de son ziyaret olacak. Çünkü burası Kırcaali, dostluğun ve hoşgörünün başkenti” diye konuştu .

Ünlü koreograf Mustafa Erdoğan’a göre “Anadolu Ateşi” geleneği bugünün dinamikleriyle daha çekici bir şekilde birleştirmek, geçmişten ilham almak, ritmin enerjisinden yararlanmak ve Türk kültürünü tanıtmak için bir girişimdir”.

Kırcaalihaber

Read Previous

BM raportörü Rajagopal, İsrail için hesap gününün geleceğine kesinlikle inandığını söyledi

Read Next

VLEN, anayasa değişiklikleri için verdikleri altı aylık süreden feragat etti