Kosova “Bayraktar” İHA’ları düzenli olarak kullanıyor

Kosova Savunma Bakanı Ejyp Maqedonci, Kosova Güvenlik Gücü’nün (FSK) “Bayraktar TB2” İnsansız Hava Araçlarını (İHA) süreklki olarak kullandığını, ancak İHA’ların Sırbistan topraklarına geçmediğini belirtti.

Kosova Güvenlik Gücü’nün, geçen yıl Türkiye’den satın alınan “Bayraktar” İHA’larıyla düzenli olarak görev yaptığına işaret eden  Maqedonci, katıldığı  bir tv kanalının programında  “Bayraktar İHA’larını kullanıyoruz. FSK  komutanı General Jashari ile birlikte Mayıs ayı içerisinde Bayraktar İHA’larının ihalesi sonrasında oluşturduğumuz yeni bir birlik olan İnsansız Hava Sistemleri Birliğini ziyaret ettik.” dedi.

Bu ziyaret sırasında Bayraktar İHA’larını kullanan askerlerle iletişim halinde olduklarını, bu birimin düzenli olarak bu İHA’larla gerçekleştirdiği bir operasyonu görme fırsatına ulaştıklarını kaydeden Bakan Maqedonci,  bu nedenle Bayraktar İHA’larını düzenli olarak test edip uçurduklarını söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’in bu İHA’ların Sırbistan topraklarını geçtiği yönündeki açıklamaları üzerine Maqedonci,  İHA’ların yalnızca Kosova topraklarında kullanıldığını ancak daha uzak bölgeleri gözlemleme kapasitesine sahip olduğunu hatırlattı.






Kaynak: Kosovaport

Read Previous

İsrail, Gazze’de zorla göç ettirmeyi sürekli ve sistematik bir silah olarak kullanıyor

Read Next

ABD’den Sırbistan maçında inanılmaz geri dönüş