“Cumhuriyetin başarısı yaşanacak nezih bir yer olup olmadığıyla ölçülür”

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Gordana Silyanovska Davkova, Cumhuriyetin başarısının yaşanacak nezih bir yer olup olmadığıyla ölçüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Gordana Silyanovska-Davkova, Pelince’de 2 Ağustos – İlinden Cumhuriyet Bayramı anma töreninde, gençler için verilen mücadelenin en iyiler ve en yetenekliler için olduğunu belirterek, “Bilgiye karşı cehalete, mükemmelliğe karşı sıradanlığa, yaratıcılığa karşı yıkıcılığa, ormanlarımızın, vatandaşlarımızın can ve mallarının ateşli unsurlardan korunmasına yönelik mücadele, dördüncü Makedonya Cumhuriyeti için verilen mücadeledir.” ifadelerini kullandı.

Davkova, “Bugün, 80 yıl sonra, genç kuşaklara kendileri için en önemli insan hakkının hangisi olduğunu sorarsanız, inanıyorum ki büyük bir kısmı ilerleme hakkı, mutluluğu arama hakkı diyecektir. Benim için mutluluk arayışı bir Hollywood klişesi değil, ait olduğu toplumun iyiliğine bilinçli olarak katkıda bulunmaya yönelik temel bir insani ihtiyaçtır.” değerlendirmesinde bulundu.

Gençlerin neden göç ettiğine ilişkin Siljanovska-Davkova, ücretler açısından tek sebebin yaşam standardı olmadığını, her şeyden önce hukukun üstünlüğü, kurumların vatandaşlara karşı tutumu ve kişilerarası ilişkiler olduğuna dikkat çekti.

Read Previous

Suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye Katar’da toprağa verildi

Read Next

Beyin Takımı İlim Derneği Arnavutluk ve Makedonya’ya ziyaret düzenledi