Minçev, gelecekteki bütçeden daha yüksek maaşlar alınması için sendikalarla uzlaşmayı umuyor

Kuzey Makedonya Kamu Yönetimi Bakanı Goran Minçev, gelecekteki bütçeden daha yüksek maaşlar alınması için sendikalarla uzlaşmayı umduğunu söyledi.

Kamu Yönetimi Bakanı Goran Minçev, sendikaların ısrar ettiği kamu sektöründeki maaşların artırılmasına ilişkin, “Belki bu bütçenin yeniden dengelenmesinde değil, çünkü bütçe felaket durumda, ama gelecek bütçeye sağlanan fonlar dahilinde sendikalarla birlikte uzlaşmacı bir çözüme ulaşacağımızı umuyorum.” dedi.

Minçev, “doğal olarak sendikaları ilgilendiren” yüksek ücretler konusunda bazı sendikalarla toplantılar yaptığını söyledi.

Mevcut hukuki çözümde deyim yerindeyse yüzde bir tazminat yani ücret artışı öngörüldüğünü kaydeden Minçev, “Bir sonraki öneride bunun ana konulardan biri olacağı bir tartışma başlatacağız. Umarım bu bütçenin yeniden dengelenmesinde olmayabilir, çünkü bütçe felaket durumda ama sendikalarla birlikte gelecekteki bütçe için sağlanan fonlar dahilinde uzlaşmacı bir çözüme varacağız. Tartışmanın başında olduğumuz şu anda spekülasyon yapamam ama tabii ki konuşma, çözümlerimizi sunma, sendikaların çözüm sunma fırsatları olacak ve eğer bu diyaloğu açarsak aslında amaç bu; ortak bir çözüm bulmak.” ifadelerini kullandı.

Read Previous

500’ün üzerinde çocuk Bulgaristan Başmüftülüğü’nün yaz okullarına katıldı

Read Next

Kisela Voda Belediyesi yangınlardan etkilenen bölgelere insani yardım gönderdi