“Yangınların söndürülmesi için Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Sırbistan, Slovenya ve Almanya’dan yardım geldi”

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, yangınların söndürülmesi için Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Sırbistan, Slovenya ve Almanya’dan yardım geldiğini söyledi.

Kuzey Makedonya Hükümeti Başbakanı Hristijan Mickoski bir gazetecinin SDSM’nin yangınlarla ilgili suçlamaları konusundaki tutumunun ne olduğu sorusunu yanıtladı.

Mickoski, “Gerçeklerle konuşmak çok önemli. Siyasette gerçekler çok önemlidir, algı yaratır, vatandaş için önemli olan da budur. Liderliğini yaptığım hükümetin ilk çalışma günü 24 Haziran’daydı. Serta Dağı’nda ilk ciddi yangın 10 Temmuz’da yaşandı. Yaklaşık 17 gün oldu, ilk iş günüm nasıldı? O zaman fiili durum neydi? Gerçek durum şu şekildeydi. Bu tür kriz durumlarında kullanılan helikopterler görevdeydi. Uçaklar arıza nedeniyle yere indirildi. Ve onları uçurması gereken pilotlar emekli oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Mickoski, feci bir durumun kendisine miras kaldığını, yani yangınları söndürecek helikopterin olmaması, insan kaynağının olmamasına rağmen hemen üç operasyonel uçak ve yangınların söndürülmesine müdahale eden üç operasyonel helikopteri faal hale getirdiklerini vurguladı.

Başbakan Mickoski, Hükümetin kriz durumu ilan ettiğini ve kriz durumlarında yardım için Avrupa mekanizmasını derhal harekete geçirdiğini belirtti.

Başbakan Mickoski, İçişleri Bakanlığı’ndan aldığı bilgilerden, bu durumun nedeninin dikkatsizlik olduğu kadar buna sebep olma kastının da olduğu yönündeki kaygısını dile getirdi.

Read Previous

AK Parti Sözcüsü Çelik: Heniyye, bütün İslam dünyasının şehididir

Read Next

Kosova Başbakanı Kurti, Sırbistan’dan arşivleri açmasını istedi