Milletvekili Murat, sağlık hizmetleri kanun değişiklikleriyle ilgili konuştu

Kuzey Makedonya’da 8 Mayıs’ta düzenlenen Parlamento seçimlerinde Avrupa Cephesi İttifakı’ndan milletvekili seçilen Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden Salih Murat, Meclis’te görüşülen sağlık hizmetleri kanunu değişiklikleri hakkında konuştu.

Milletvekili Salih Murat, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Meclis’te sağlık hizmetleri kanunu değişiklikleri görüşülüyor. Konuşmalarımda, bu değişikliklerin yeterli gerekçe ve uzmanlık görüşüne dayanmadığını vurguladım.

Kanun değişikliklerinin sağlık sistemini iyileştirmek yerine siyasi amaçlarla yapıldığını düşünüyorum. Yaklaşık 40 klinik müdürü haksız yere görevden alındı.

Bakan, sorularımıza cevap vermek yerine, aşağılayıcı ve hoşgörüsüz bir dil kullandı. Bu tutumunu gözlerinin içine bakarak şiddetle kınadım.

Tarvari’nin saldırgan tavrının, Gostivar belediye başkanlığı döneminde Türklere verdiği sözleri tutmamasından kaynaklandığını, son seçimlerde Türk seçmeninin kendisini cezalandırdığını ve hesap vermeden belediye başkanlığından kaçtığını düşünüyorum. Kendisine, bu sorumsuz ve kırıcı tutumu nedeniyle gelecek seçimlerde Türklerden oy alamayacağını söyledim.​​​​​​​​​​​​​​​​”

Read Previous

Aktif 15 yangından 3’ü kontrol altına alındı

Read Next

ABD’den Priştine’deki Radyoloji Kliniği’ne 500 bin avro değerinde cihaz bağışı