Angelov: 14 aktif yangın var

Kuzey Makedonya’da dün ülke genelinde toplam 46 açık yangın ve orman yangını yaşandı. Toplam yangınlardan 27’si tamamen söndürüldü, 5’i ağır yangın kontrol altına alındı, 14’ü ise aktif durumda.

Kriz Yönetimi Merkezi (CUK) Müdürü Stojançe Angelov, yaptığı video açıklamasıyla ülkede çok sayıda yangının kasıtlı çıkarıldığını duyurdu.

Dün elektrik tellerindeki kıvılcımlardan kaynaklanan yangınların çıktığını tespit ettiklerini kaydeden Angelov, “Bir buçuk aydan uzun bir süre önce böyle bir talepte bulunmamıza rağmen, tellerin gerginliğinin kontrol edilmesi için EVN’ye tekrar talepte bulunacağız. Şu anda elimizde bir delil yok ama İçişleri Bakanlığı sahada çalışıyor ve soruşturma ekiplerinin dün sabah 11.30 ile 14.30 arasında çıkan yangına neyin sebep olduğuna dair spesifik veriler ortaya çıkarmasını bekliyorum.” diye konuştu.

Üç saat içinde yirmiye yakın şiddetli yangın çıktığını belirten Angelov, “Kuvvetli rüzgar nedeniyle kısa sürede kontrol altına alamadık. Bu tür yangınlar köyler ve halk için büyük tehlike yarattı ve ne yazık ki aramızda bir tane de vefat edenimiz var.” ifadelerini kullandı.

İtfaiyecilerin gece boyunca kamu hizmeti şirketleri, makineleşme ve yerel halkın desteğiyle çalıştığını ve yangınların bir kısmını kontrol altına aldığını vurgulayan Angelov, Bu sabah Doyran belediyesine bağlı Nikoliç köyü yakınlarında yeni bir yangın daha çıktığını söyledi.

Yarı terk edilmiş veya terk edilmiş köylerde yazlık evleri veya evleri olan tüm vatandaşlara, yazlık evlerinin etrafında önlem almaları çağrısında bulunan Angelov, çiftçilere ve çobanlara anız ve meraları yakmayı bırakmalarını çünkü bunun insan öldürmeye teşebbüs olabileceğini belirtti.

Read Previous

Venezuela’daki seçim sürecinde “K. Makedonya” iddiası

Read Next

Moody’s: Bulgaristan en geç 2026’da Avro Bölgesi’’ne girecek