Türk Dünyası İş Konseyi, Bosna Hersek’te işbirliklerini güçlendirdi

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) İş Konseyi, yurt dışı gezilerine Bosna Hersek’ten başladı.

İş Konseyi Başkanı Aydın Erkoç ve beraberindeki heyet, Bosna Hersek’te önemli ziyaretlerde bulunarak Türk dünyası ve iş insanlarına mesajlar verdi. TDPV İş Konseyi’nin amacı, Türkiye’nin Türk Dünyası ülkeleriyle ekonomik ve kültürel bağlarını güçlendirmek, Türk iş insanlarının birliğini pekiştirmek ve mevcut işbirliklerini artırmak olarak belirtildi.

Başkan Erkoç, yerli ve milli duruşa sahip iş insanlarının oluşturduğu TDPV İş Konseyi’nin hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki çalışmalarını artırmayı hedeflediğini vurguladı. Bosna Hersek’in bu gezinin ilk durağı olarak seçilmesinin özel bir anlam taşıdığını belirtti. Erkoç, “Türkiye’nin küresel arenada konumunu güçlendirmek ve iş birliklerini artırmak için çalışmalara hız vereceğiz,” dedi.

Saraybosna ziyaretinde Büyükelçi Sadık Babür Girgin ile görüşen Erkoç ve heyeti, karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ayrıca, Gazze’ye destek verdiği için tehdit edilen İsrailli iş adamı Benjamina Karic’in saldırıya uğraması konusuna da değinildi. Erkoç, Karic’in destekçileri olduklarını ifade etti.

Başkan Erkoç, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Şiddet ve zulme karşı olduklarını vurgulayan Erkoç, tüm Türk dünyasından gelen öfkenin arttığını ve bu tür eylemlere karşı duracaklarını belirtti.

Erkoç, Türkiye’de çeşitli sektörlerdeki faaliyetleri yanında TDPV İş Konseyi’nin uluslararası düzeyde işbirliklerini artırmayı planladığını ifade etti. Saraybosna’da katıldıkları programların verimli geçtiğini belirten Erkoç, “Kardeş başkentlerdeki temaslarımız artarak devam edecek. Diğer ülke ziyaretlerimizle işbirliklerini genişletmeye ve ülkemize yeni fırsatlar sunmaya devam edeceğiz,” dedi.

Read Previous

İsrail’in 297 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 39 bin 363’e çıktı

Read Next

Başkent Üniversitesi’nden Sibel Aktaş, Durrës Uluslararası Çağdaş Sanat Bienali’nde Dijital Video Art eserleriyle yer alacak